вверх  обратно

Символическая пятерка недели по версии Суперлиги

10.10.2011

Протягом 1-9 жовтня відбулося сімнадцять матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.

Захисники

Даррелл Мітчелл («Хімік») – 18.7 очка + 6.7 передачі + 2.7 підбирання + 1.7 перехоплення = 19.3 РЕ**.

Повернення Даррелла Мітчелла в «Хімік» вийшло тріумфальним, оскільки вже в першому матчі за южненців захисник відзначився 25 очками та 9 передачами, очоливши перелік найкращих асистентів Суперліги. Незгірше американець провів і поєдинки проти «ДніпроАЗОТу» та «Говерли». І лише 7 передач Стівена Буртта, які лідер «Дніпра» роздав у грі з «Києвом», відкинули Мітчелла на другу позицію в суперечці найкращих асистентів чемпіонату Суперліги.

Родні Грін («Миколаїв») – 20.7 очка + 4.7 підбирання + 3.3 передачі = 21 РЕ**.

У перших матчах за «Миколаїв» Родні Грін зіграв настільки яскраво, допомігши команді обіграти «ДніпроАЗОТ» і «Донецьк», що одразу став улюбленцем місцевих уболівальників. В обох поєдинках американський захисник був найрезультативнішим і найкориснішим гравцем своєї команди,відзначившись 23 та 26 очками відповідно. І навіть у Маріуполі, де виснажені «корабели» зазнали поразки, Родні Грін продемонстрував змістовну гру. Тож недивно, що за підсумками стартового відрізку чемпіонату Суперліги він увійшов до четвірки найкращих бомбардирів і найефективніших гравців першості.

Форварди


Артем Швець («Київ») – 15 очок + 7 підбирань + 1 перехоплення = 15 РЕ**.

Капітанська пов’язка, схоже, окрилила Артема Швеця, який мав усі шанси стати головним героєм столичного дербі, реалізувавши 5/9 триочкових кидків (останній із них зрівняв рахунок за кілька секунд до фінальної сирени). І хоча підопічні Віталія Чернія мінімально поступилися чинному чемпіону Суперліги, у двох наступних іграх надолужили згаяне саме завдяки своєму капітану. У переможній грі з «Ферро-ЗНТУ» Артем Швець знову став найрезультативнішим гравцем «вовків», відзначившись 18 очками та 6 підбираннями. В матчі з «Дніпром» форвард не продемонстрував такої результативної гри, як у двох попередніх зустрічах, але саме його триочковий кидок і блок-шот Стівену Буртту на останніх секундах овертайму принесли «Києву» другу поспіль перемогу.

Ерік Колмен («Говерла») – 18.7 очка + 7 підбирань + 1.3 передачі + 1.3 блок-шоти + 1 перехоплення = 20.3 РЕ**.

Після поразки в Маріуполі, де івано-франківці дали справжній бій «Азовмашу», «Говерла» перемогла «Донецьк» і «Хімік». У всіх трьох матчах одним із найкращих на паркеті у складі «ведмедів» був Ерік Колмен. Хоча, безумовно, бенефісом американського бігмена став поєдинок проти срібного призера Суперліги минулого сезону – БК «Донецьк». У Донецьку Ерік Колмен був нестримним в атаці, здобувши 21 очко, й надзвичайно надійним у захисті, відзначившись 10 підбираннями на своєму щиті (загалом – 11) та 3 блок-шотами.

Центровий

Шон Кінг («ОДЕСА») – 22 очка + 12.5 підбирання + 3 блок-шоти + 1.5 передачі = 25 РЕ*.

У двох матчах, які «ОДЕСА» провела на старті сезону, Шон Кінг домінував під кільцем, відзначившись у кожному з них дабл-даблом і просто не залишивши шансів своїм опонентам. Причому, протидіяли центровому з екзотичним громадянством Сент-Вінсент і Гренадини такі серйозні суперники, як Аарон Макгі та Вейн Воллас. Однак Кінг, який до сьогоднішньої зустрічі «Києва» з «Дніпром» очолював перелік найкращих «ребаундерів» першості, довів, що в трисекундній зупинити його майже неможливо.

Крім того, варто відзначити таких гравців:

Деррік Зіммерман («Київ») – 13.7 очка + 6.3 передачі + 5 підбирань + 1.3 блок-шота = 19 РЕ**.

Майк Девіс («Ферро-ЗНТУ») – 11.3 очка + 12 підбирань + 2 передачі + 1.3 блок-шота = 19.3 РЕ**.

Максим Корнієнко («Дніпро») – 21 очко + 14 підбирань + 3 блок-шоти + 1 перехоплення = 27 РЕ.


superleague.ua
Добавил: sevitch77
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.