вверх  обратно

В октябре стартует новый сезон Студенческой баскетбольной лиги Украины

22.09.2016

У жовтні стартує черговий сезон чемпіонату України з баскетболу серед студентських команд - СБЛУ, який проходить під егідою Федерації баскетболу України та складається з трьох етапів: І етап - регіональний (обласний), ІІ етап - півфінал СБЛУ (фінал дивізіону), ІІІ етап - фінал СБЛУ.

 

Підводячи підсумки минулого сезону, Директорат Чемпіонату України доповнив та змінив деякі положення існуючого Регламенту СБЛУ.

Основним нововведенням є відмова від так званого "Фіналу восьми", який минулого року проходив в столичному Палаці спорту. В сезоні 2016/2017 рр. планується провести фінал за кубковою системою плей-оф (одна гра на своєму майданчику, одна гра на майданчику суперника). Метою цих змін є популяризація баскетболу саме в регіонах та залучення якомога більшої армії вболівальників.

Що стосується складу команд, Директорат змінив положення про допуск випускників та викладачів ВНЗ, натомість, дозволивши підсилювати склад команди трьома гравцями 1999-2000 рр.н. в кожній грі, які проживають в регіоні ВНЗ, який представляють.

Залишилися незмінними вимоги щодо участі в СБЛУ гравців Дивізіону "А" (Суперліга) та Дивізіону "Б" (Вища ліга): для участі в кожному наступному етапі змагань, вони повинні зіграти не менше 50% ігор +1 попереднього етапу."

Регламент СБЛУ

Зміни та доповнення до Регламенту СБЛУ

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.