вверх  обратно

Денис Журавлев: "Участие в Суперлиге Пари-Матч - шаг вперед для "Днепра"

11.09.2016

Головний тренер баскетбольного клубу Дніпро Денис Журавльов розповідає про готовність своєї команди стартувати у Суперлізі Парі-Матч. Те, що Дніпро візьме безпосередню участь у чемпіонських перегонах продемонстрував контрольний поєдинок у Києві між підопічними Дениса Жеравльова і Будівельником. Його дніпряни виграли 90:70.

- Рахунок матчу з Будівельником насправді не демонструє того, що було насправді у цій грі. У мене дуже багато протензій до своєї команди. І щодо нападу, і особливо щодо захисту. Деякі елементи, які ми тренували протягом тижнів, ми просто не виконували. Ми маємо це виправляти і робити те що ми тренували. Це стосується і підбирань у нападі, нашого повернення у захист. В цьому маємо великі проблеми. Нам було складно організувати наш напад, але я думаю, що це з часом прийде. Усе ж таки у команди є новий рух, нові гравці. Усі хлопці до цього звикнуть і виправляти помилки буде легше.

- Ви повертаєтеся до чемпіонату України у статусі переможців альтернативної ліги. Це буде крок вперед, сходинка вгору у розвитку Дніпра?
- Безумовно це буде і крок вперед з боку гравців. У них з’являться більш серйозні суперники, більш серйозні команди, з якими треба буде більш серйозно працювати. І ми завжди прагнемо до найвищих місць. Ми завжди хочемо виграти у кожній грі і своїх завдань змінювати не будемо.

- Наскільки ваша команда вже укомплектована?

- Команда, яку ви сьогодні бачили, такою вона і буде. Хіба що до неї приєднається Олександр Мішула (зараз бере участь у кваліфікації ЄвроБаскета у складі збірної України – ред.).  Думаю, так ми і будемо проводити сезон. У нас є і молоді гравці, на яких ми сподіваємося, і старожили команди, на яких цього року можливо ляже більший тягар відповідальності.

- Ви переконливо граєте з Будівельником, ще є Хімік, який планує відстояти титул, той самий Кривбас. Ви готові до жорсткої конкуренції протягом багатомісячного марафону?

- Безумовно. Хлопці важко працюють на тренуваннях. Думаю, ми зможемо їх підготувати до сезону, до суперництва з такими сильними командами. Сподіваюся, хлопці це усвідомлюють і додаватимуть.

- Цього сезону ви зосереджені тільки на внутрішньому чемпіонаті?

- Так. Ми зосереджені на Суперлізі Парі-Матч, з Кубками поки що не склалося, але я впевнений, що це справа найближчого майбутнього і Дніпро заявиться у єврокубках.

- Сьогодні Тимофеєнко став найрезультативнішим гравцем матчу (набрав 18 очок – ред.). Хто ще може так само снайперськї діяти?
- Мені не особливо важливо хто як результативно грає у нападі. Мені більш важливо, хто і як працює у захисті. Чим жорсткіше ми захищатимемося, тим легше нам буде добувати очки у нападі і відповідно не треба буде володіти суперякостями нападаючого гравця. Щоб закидати м’ячі. Сьогодні це краще вдалося Тимофеєнку, завтра це вийде у когось іншого. Я на це не звертаю прискіпливої уваги. Але за Стаса радий. Він любить закидати. Ми прагнемо організувати гру спеціально для нього, щоб він мав ці очки. Як буде у наступних іграх? Я сподіваюся, інші гравці також закидатимуть. У кожній грі чекатимемо від когось сюрпризів у нападі.

- Той самий Тарасенко, гравець збірної U-20, дуже ефективно комбінував у нападі з Тимофеєнком.

- Тарасенко сьогодні непогано грав. Мав кілька результативних проходів. Займав місця, які потрібні, у відкриті щилини добре вривався, добре проявив з веденням м’яча, проходив під кільце. Певні претензії до нього є у нападі, але то ми вже розберемося.

- Отже глибина складу у вас є.

- Я б не назвав це глибиною складу. Звісно, я хотів би глибину побільше, але 8-9 гравців на сьогоднішній день – оптимальний склад.

- Це не враховуючи першої п’ятірки?

- Ні, враховуючи. В ідеалі має бути гравців на дві повноцінні п’ятірки. Тобто 10.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.