вверх  обратно

Андрей Харчинский: "В соревнованиях 16-летних все решает "физика"

20.08.2016

Головний тренер чоловічої збірної України U16 Андрій Харчинський прокоментував поразку у півфіналі чемпіонату Європи від росіян 55:69. На пропозицію повернутися до неприємної теми розмови – програшу росіянам, Андрій Харчинський відреагував жваво:

- Якщо я буду після кожного програшу стрілятися чи вішатися, хіба буде краще? Аналіз треба робити. Я зайвий раз пересвідчився – у дивізіоні В серед 16-тилітніх усе вирішують фізичні кондиції. Я тепер розумію, чому усі команди грали з росіянами 40 хвилин зону. Ніхто не може їм протиставити гру 1 в 1. Фізично вони на голову сильніші за інші команди. Ми програли 22 підбирання. Перебудувалися у зону, програли підбирання. На своєму щиті, бо фізика вирішує усе тут. Поки ми ще були свіжими, ви ж бачили – почали добре. А потім – втекти не змогли, зупинити людей у полі не змогли. Знаєте, як – діти зіштовхнулися з чоловічою командою. На кожній ділянці майданчика. Так, ми як могли, опиралися. Початок був гарним, хлопці мене чули, потім воно починає накривати… Бачурін зіграв на нуль сьогодні. Так не може бути.

- А що з ним трапилося?
- Бо напередодні він вже натягнув корону і вирішив, що сьогодні вже грати не треба. Він же вже вчора зіграв (набрав 25 очок у матчі з чехами – ред.). Сьогодні треба було піти у прохід, а дитячі помилки полізли, а він почав на периметрі з веденням танцювати. Переводи тренувати. Там не треба тренувати. Знаєте як, вилазять помилки – коли говориш, треба зробити подвійний крок, піти забити, треба обіграти, бо загроза кільцю. Ми і штрафних, як слід, не пробили. А вони другим темпом забили нам 19 атак. Це дуже багато.

- Була перерва. У другій чверті вони відірвалися, можна було команду налаштувати?
- Діалог був. Якби ви побачили очі хлопців, ви б трохи зрозуміли картинку. Говориш, а тебе не чують. Як можеш, акуратно пояснюєш, розжовуєш – це зробити, це. Так, добре. Кажу: Серьожа Скіра, від хлопчика 35-го номера не відходиш, він забиває три очка. – Так, так – відповідає. Людина забиває 9 очок. Про що можна говорити, коли йому кажеш – не відходь від нього взагалі. А той забиває три триочкових. Говориш, не робіть безглуздив фолів. Як ми повернули Росію у гру? Поставили на штрафні кидки. Вони, здається, з 15 цих кидків 10 пробили у першій і другій чвертях. Ось такі помилки повилазили, що є наслідком різниці у фізичних кондиціях. Голова в тебе не включається, бо в ній нема кисню.У тебе усі сили йдуть, щоб впоратися з цими хлопчиками, які фізично за тебе сильніші.

- Після цієї поразки команда готова боротися далі?
- Ну, зачекайте, як це – не боротися? Такого бути не може. Посиділи з хлопцями, поспілкувалися. Йдемо далі. Цю гру вже проїхали.

- В останньому матчі чемпіонату знову зіграєте зі Словенією (у третьому турі групового етапу українці поступилися словенським одноліткам 59:71 – ред.), на кону стоятиме бронза і путівка до дивізіону "А".
- Думаю, це буде вже інша гра.

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.