вверх  обратно

Виталий Шорсткий: "Матч с Россией - повод доказать, что Украина лучше"

19.08.2016

10-й номер чоловічої збірної України U-16 Віталій Шорсткий плідно попрацював у чвертьфінальному матчі чемпіонату Європи з Чехами. Його українці виграли 80:50, а Шорсткий набрав 22 очка і зробив 8 підбирань (другий показник результативності після Дениса Бачуріна: 25 очок і 9 підбирань). Віталій розповідає, яким чином вдалося дістатися півфіналу і запевнив, що зупинятися команда не планує. Тим більше, що в ½ граємо з росіянами.

- У першу чергу у матчі з чехами нам вдалося добре відзахищатися. Ми закрили усіх їхніх лідерів. Тренер (Андрій Харчинський - ред.) нам сказав перед грою – сьогодні ви маєте бути одним цілим, бо є ризик програти. То ж ми зібралися і командою виграли цю гру.

- Після першої чверті Україна поступалася одним очком. Була тривога за підсумковий результат?
- Нам треба було залишатися холоднокровними. Ми знали, що треба робити. Ще й тренер сказав заспокоїтися. То ж ми не смикалися і методично грали у свою гру. Головним нашим завданням сьогодні був надійний захист. У баскетболі ти якщо добре відзахищався, тоді й атака піде.

- Відчув, що чехи в якийсь момент розгубилися?
- Навіть не знаю, вони добре теж грали, але ми сьогодні виявилися кращими. Більше хотіли виграти.

- Сильно раділи після завершення матчу виходу у півфінал, чи радіти ще зарано?
- Ми звичайно раді, але мети ще не досягнуто – увійти у призери, здобути путівку у дивізіон А. Це мінімум. Макимум – чемпіонство.

- У півфіналі граєте з росіянами. Чи відчуваєш додаткову мотивацію на цей поєдинок?
- Звичайно. Матч з росіянами – сильний стимул, привід довести, що Україна – краща. Росія – сильна команда, але ми зробимо усе, щоб перемогти.

- Вони у чвертьфіналі обіграли англійців з перевагою в одне очко. Ти слідкував за їхнім виступом?
- Так, ми усією командою дивилися цей матч. Бо вони перед нами грали у цьому ж залі ("Універсіада Холл" - ред.). Достатньо напруженою була у ньому боротьба. Росіянам знову більше пощастило.

- Сильно втомився після чехів, чи встигнеш відновитися на Росію?
- Сподіваюся, встигну відновитися. Масаж буде, лікар зараз нам зробить ванну з льодом, щоб ми завтра були у повній бойовій готовності.

- Що це за процедура? Ноги у кризі "парити"?
- По пояс занурюємося у воду.

- Дає ефект?
- Ми сьогодні вперше спробуємо, лікар знає, що до чого. 

- Підтримку відчуваєш, у соцмережах як сприймають ваші успіхи?

- Так, звичайно, дякую усім від імені команди, хто слідкує за нашими виступами і переживає за нас. Ми не підведемо!

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.