вверх  обратно

Андрей Харчинский: "Пришло время серьезных мужских поступков"

17.08.2016

Кадетська чоловіча збірна України U-16 пробилася до ¼ фіналу чемпіонату Європи (дивізіон В), що триває у Софії. На цьому турнірі путівки до дивізіону "А" здобувають команди, що посядуть перші три місця. Головний тренер збірної України U-16 Андрій Харчинський вже розрахував шлях до мети. В інтерв’ю офіційному сайту ФБУ він оцінив матч за вихід у плей-оф з Румунією, розповів про найближчого суперника – збірну Чехії, з якою зустрічаємося 18 серпня о 16:00, і кинув погляд на подальший розвиток подій у Софії.

- Бачите, тепер ніхто не може мені дорікнути у тому, що я раніше сказав, що ми у румунів маємо вигравати з різницею у 20 очок. У цьому матчі ми зіграли на 30-35 відсотків від своїх можливостей. Сиділи чехи, не розуміли, що відбувається. Румуни розбирали, дивилися, усе робили. Вийшли грати, після гри – квадратні очі. Чехів ми теж їздили передивлятися, усім тренерським штабом. Вони саме з грузинами грали (матч 4-го туру Грузія – Чехія 70:72 – ред.). В принципі, для нас зрозуміло, у який баскетбол з ними грати. Якщо донесемо свої думки нашим хлопцям, думаю, не буде проблем і з чехами. Буде складна гра. Ось там буде складна. Бо ж якість завершення атак у чехів вища, ніж у румунів. Румуни збилися на сумбур, пішли нам на зустріч, скажемо так.

- Вам на зустріч пішли?
- На будь яку зустріч тебе хтось запрошує. Ми дозволили їм зробити рівно стільки, скільки вони могли зробити. І усе. Ми гарно з ними зіграли. У нас до цього були проблеми медичного характеру з Клевзуником. Він спину потягнув, дали йому день відпочити. І хлопець, коли треба, проявив свій клас. Коли почалися гойдалки він закинув три очки, ми пішли вперед і більше до цього не верталися. Ну, як і зазвичай, наш коник – це втрати. 24 у матчі з Румунією. Мені розповідали свого часу: зробив промах, іншим разом подумай – кидати чи зробити передачу і піти у прохід. Я і хлопцям казав: зробив пробіжку – віддай м’яч, поборися на щиті. Ні, він зробить ще одну пробіжку, і ще одну. Я йому кажу: ти в Україні не дозволяєш собі це робити.

- Як готуватиметеся до Чехії, середа у вас вихідний?
- О 14:00 у нас тренування. У вихідні тривалість тренування 1год 15хв. Реанімаційний день буде – назвемо це так. Ви ж бачили – ротації практично не було. Грала певна кількість людей. Бо у цих іграх, які передбачають або ж крах, або ж вихід у плей-оф, ризикувати не можна і бавитися. Я вже попереднім досвідом навчений – тут треба витискати максимум. Усім пограти – ось цього не треба. З чехами, будь-ласка. Там команда нам по силах і усі можуть спокійно грати. З румунами відчувалася нервозність. Ви ж розумієте, коли на кону висить вихід у вісімку, як би я не умовляв, що за нами – Україна, але ти розумієш – дитяча психологія і відповідальність лежить на тобі, і цей тягар трохи тисне. Але румунську сторінку вже перегорнули. У середу тренуємося і вранці у день гри. А о 16:00 починаємо.

- Час оптимальний?
- Час відмінний. Тим більше, що ми тренувалися в цей час на базі у Пущі Водиці. І о 16:00, і о 20:00. Наче усе під нас розписане! За сприятливого розвитку подій ми потрапляємо на пару Росія – Англія. І це теж добре. Бо інша частина турнірної сітки більш проблемна, там є Ізраїль, Білорусь, Словенія, Бельгія. Отже у нас є рух вперед. Спостерігаю за Ізраїлем, він тут виглядає непереможним.

- Про Росію поговоримо окремо, коли пройдете чехів.
- Звичайно. Робитимемо усе для того, щоб проходити, відступати вже нема куди, перший крок зроблено. І на кожних зборах про це і говоримо: побавилися, жарти прибрали вбік і тепер прийшов час серйозних чоловічих вчинків, які треба здійснювати на майданчику

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.