вверх  обратно

Дмитрий Базелевский: "Самое болезненное - поражение от "Будивельника"

4.10.2011

Напередодні стартових домашніх матчів в українській Суперлізі 2011-2012 наставник львівської «Політехніки-Галичини» проаналізував виїзні поразки своєї команди у матчах проти «Черкаських Мавп» та київського «Будівельника», а поділився своїми думками щодо протистоянь з БК «ОДЕСА» та «Хіміком».

– Дві поразки поспіль майже катастрофа?

– Скажімо так: дуже неприємно. Результат, звісно, мене не влаштовує, та найбільша проблема в тому, що команда зіграла надто слабко проти «Будівельника». Катастрофи могло й не бути. Просто деякі гравці занадто рано розчарувалися. Я пояснював хлопцям, що перемогти киян з їхніми чемпіонськими амбіціями надто складно. Їх можна тільки здолати. Вибороти перемогу.

– «Будівельник» – минулорічний чемпіон «Суперліги». Взагалі, були шанси на кращий результат?

– Шанси є у кожному матчі. Як на мене, то тут втрутилися психологія. Гравці просто здалися, не повірили у власні сили. Зараз, проаналізувавши гру, зробивши висновки з помилок, я розумію, що було не так.

– Зубрицький у грі з киянами не набрав жодного очка – у нього було зовсім інше завдання чи просто не «пішла» гра?

– Я не давав Зубрицькому завдання «не кидати». Такої установки не дає жоден тренер. Для мене загадка, чому він так слабо провів матч.

– Як Ви оціните ситуацію з першими номерами?

– Потрохи налагоджується наші справи з першими номерами. Вже проглядається організація гри. Все-таки дається взнаки відсутність розігруючи на тренувальних зборах.

– У другій половині матчу проти «Будівельника» Ви застосували «зону», після якої господарі стали часто помилятися…

– Зонний захист завжди дає свої плоди. Опонент починає «губитися» і робити «збої» в організації атаки. Ми продовжуватимемо використовувати такий захист і в наступних зустрічах.

– З «Черкаськими мавпами» в кінцівці просто не пощастило чи були якісь прорахунки?

– І перше, і друге. Ми вже мали перемогу практично «в кишені». За 4 секунди я ще не програвав. Було завдання грати без фолу. Однак, якщо гравець суперника виходить на оперативний простір, то таки порушувати правила. Мої підопічні не «побачили» Неруша. До того ж, «Мавпам» відверто пощастило.

– Повертаючись до матчу в Києві, новобранець Воллас зробив 13 підбирань і забив 13 очок – він вийшов на свій рівень?

– Потрохи Вейн виходить набирає оптимальних кондицій. Проти «Будівельника» він зіграв дуже здорово. Завершив матч із найкращим коефіцієнтом. Навіть, якщо він буде забивати лише 50% з гри, це також непоганий результат. Найголовніше, що він відпрацьовує під щитами. А кидок прийде згодом.

– Для Волласа, певно, особливий суперник буде «ОДЕССА», адже за цю команду він колись виступав?

– Він професіонал. І буде виконувати все, що потрібно для команди. Хоча, без сумнівів, буде якась особлива «родзинка» і для Воллеса. Він буде викладатися на всі 100%.

– БК «ОДЕСА» влітку серйозно оновилася, що може сказати про цю команду?

– Там дуже серйозний розігруючий Віллі Дін. Проти нього потрібно грати дуже обережно. До того ж, Шон Кінг з матчу до матчу набирає все більше обертів. А про можливості Лава всім добре відомо. Загалом, це дуже досвідчений колектив, якого потрібно остерігатися.

– А далі близький вашому серцю «Хімік», з яким Ви позбавили «Політехніку» бронзи у 2008-му?

– У мене немає якоїсь злості. Просто готуватиму команду до важкого матчу. «Хімік» дуже організований колектив. Інколи навіть гравці перетримують м’яч. З ними буде важко, хоча якщо порівнювати з БК «Одеса», то важко сказати хто сильніший. Це продемонстрував і їхня очна зустріч. Все вирішилося в овертаймі. Одесити більше грають індивідуально, а це трохи відрізняє їх від южненців.

politehgalychyna.com.ua
 

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.