вверх  обратно

Тренер "Химика" - о результатах жеребьевки Лиги чемпионов

21.07.2016

За результатами жеребкування Ліги чемпіонів южненський "Хімік" опинився у групі В. Суперниками Чемпіона України будуть "Каршияка" (Туреччина), "Венеція" (Італія), "Автодор" (Росія), "Маккабі" (Ізраїль), "Ле Ман" (Франція). Ще два суперника визначаться у кваліфікаційних раундах. Результати жеребкування Ліги Чемпіонів офіційному сайту ФБУ прокоментував головний тренер "Хіміка" Віталій Степановський.

- Можу сказати, що усі команди сильні, багато хто з досвідом виступів у Євролізі. Нам залишається тільки одне – тренуватися, готуватися і намагатися зробити усе необхідне для того, щоб показати гарний результат.

- Ми бачимо, що у групі присутні представники Росії, Туреччини, Італії, Ізраїлю, Франції. В усіх цих країнах баскетбол розвинений. Як їх обігрувати? Якістю складу?
- Безумовно, нам потрібно буде підсилися. Ми ведемо пошук гравців, були в Америці, там переглядали. Зараз генеральний менеджер команди веде перемовини. Зарано називати конкретні прізвища, але селекційна робота ведеться. За результатами жеребкування її скорегуємо. А щодо суперників? Вони ще не закінчили комплектацію. Якщо навіть навести приклад тієї самої "Каршияки", то в цій командіна даний момент офіційно вісім гравців. Тому усі зараз формують склади, готуються до зборів. Багато гравців команд, представлених у Лізі Чемпіонів, грають за національні збірні. Тому треба почекати, коли суперники укомплектуються.

- Потім вже будете їх вивчати.
- Так. Почнуться товариські турніри, збори. У Європі яка практика? Вони пізніше починають підготовку, десь за шість тижнів до початку чемпіонатів. Тобто вийдуть на певний ігровий рівень ближче до вересня. Гратимуть турніри, тоді вже можна буде аналізувати, і по першим іграм регулярного чемпіонату – дивитися відео, робити скаутінг і готуватися.

- Коли ви стартуєте у Лізі чемпіонів?
- У жовтні. З жовтня по лютий відбуватиметься регулярний чемпіонат. Перші чотири команди з групи проходять далі, п’яте і шосте місця опустяться до Кубку Європи ФІБА, і сьоме-восьме місця припиняють боротьбу, вилітають.

- У будь-якому разі Ліга чемпіонів – новий виклик для Хіміка?
- Звичайно. Це дуже серйозний рівень. Його можна порівняти з рівнем Єврокубка, коли ми грали і зі "Страсбургом", і з "Паоком" (Єврокубок УЛЄБ сезону 2013/2014 рр.). До слова сказати, тоді "Страсбург" опустився до нашої групи з Євроліги, і ми їх обіграли і вдома, і на виїзді.

- Досвід боротьби з такими командами маєте, залишається ним скористатися.
- Зараз найголовніше провести селекцію і починати тренуватися. Першого серпня у команди відбудеться медобстеження і потім розпочнемо збори. Три гравця Хіміка зараз у збірній України (Конєв, Рябчук, Петров – ред.), будемо бачити коли вони до нас приєднаються. Це залежатиме, чи увійдуть ці хлопці до остаточного складу збірної на кваліфікаційні матчі Євробаскета.

- Які плани "Хіміка" на передсезонну підготовку?
- Ми починаємо у Южному, а потім, як завжди, поїдемо на товариські турніри. Перші ігри, за традицією, відбудуться у Литві на початку вересня.

 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.