вверх  обратно

Максим Михельсон: "Сборная Украины сыграла две одинаково хорошие игры"

18.07.2016

Після переконливої перемоги над діючим чемпіоном Європи – збірною Сербії – ми поспілкувалися з головним тренером нашої молодіжки – Максимом Міхельсоном. Тренер повідав про настрій своїх хлопців, атмосферу у команді та прокоментував дві стартові гри на чемпіонаті Європи.

– Вітаємо з блискучою перемогою над збірною Сербії. У моральному сенсі вона неймовірно важлива. Для вас зайвим фактором був чемпіонський статус суперника?
– Всі розуміли, що ми граємо з минулорічним чемпіоном, але чесно на розборі про це жодного разу не обмовилися. Готувалися, як до будь-якого суперника. Попередньо не готувалися окремо до збірної Сербії, вчора після гри повечеряли рівно опівночі і вранці у нас, о 8.30, уже було тренування. Ось за ці 7,5 годин ми і підготувалися. Мій помічник зробив вночі величезний обсяг роботи, зробивши хороший скаутинг, ми розібралися, як і в якій ситуації грати у захисті, донесли інформацію гравцям під час тренування і на зібранні. Хлопці серйозно поставилися до своєї роботи, ось і вся підготовка. Чесно сказати, часу на підготовку до матчу зі словенцями було рівно на 48 годин більше, з того моменту, як ми знайшли відео їхньої гри. І словенців ми розібрали теж дуже детально. Знали абсолютно все: що і де вони грають. І це було видно з перших секунд зустрічі. Як і те, що вони детально розібрали нас.

– Що сталося у третьому періоді матчу проти Словенії?
– Турнір тільки розпочався. Але вже за 2 дні стільки цікавих ігор з непередбачуваними результатами, не виняток і наш матч проти Словенії. Думаю, це буде дуже цікавий чемпіонат. Я б зараз ні на кого не поставив. Думаю, ми зіграли дві однаково хороші гри, але вчора ми не забили свої легкі атаки, при тому в основному з-під кільця. І втратили зовсім необов'язкові м'ячі у швидкому відриві, там, де повинні були забити, отримали, навпаки, у відповідь у своє кільце. Після того, як повели в рахунку більше 10 очок, збилися на індивідуальні дії, не розвиваючи свій командний напад. При цьому знизили агресію і активність у захисті. Радує, що всі ми змогли зробити висновки і сьогодні у схожій ситуації впоратися зі своїми емоціями та не забували про команду. Все ще попереду, впевнений, буде багато непередбачуваних результатів і цікавих ігор.

– Прокоментуйте гру Михайлюка: вчора він дуже багато брав на себе, сьогодні більше грав на команду. Це ваші побажання?
– Упевнений, що гра Святослава вийде на абсолютно інший рівень по ходу турніру. У цих іграх у нього не все виходило, в більшості випадків через величезне бажання. Десь відверто видно, що адреналін зашкалює і він біжить попереду самого себе. Упевнений, він зможе впоратися з цим і ще більше допомогти команді, як, думаю, і всі гравці збірної. Дуже рівний чемпіонат і, думаю, у четвертий, багато в чому вирішальний ігровий день турніру, ми побачимо безліч несподіваних результатів.

– Завершальний матч у групі граєте проти Латвії. Ваше бачення цієї команди?
– Мотивація у всіх команд чемпіонату зашкалює!  Латвія не просто непогана команда. Це команда, яка може обіграти на цьому чемпіонаті будь-якого суперника. І ми розуміємо це, тому ставлення до них дуже серйозне. Вони вчора з сербами видали точно такий же матч, як ми зі словенцями, лише якимось дивом втратили перемогу.  Нашу групу вважаю дуже сильною, але порівнювати її з якоюсь ще не хочу. Побачимо у стикових іграх.

– Завтра день відпочинку. Як ви його проведете?
– Завтра у нас тренування в Гельсінкі Холі, це центральна арена, де ми післязавтра будемо грати з Латвією. Шкода, нам поставили не найкращий час тренування о 9.30 і хлопці не виспляться, але на це ми вплинути не можемо. Тут все дуже чітко і від розкладу не можна відійти навіть на секунду. Взагалі рівень проведення чемпіонату найвищий .

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.