вверх  обратно

Дмитрий Неволин: "Хотим поднять рейтинг сборной Украины"

25.06.2016

Чоловіча збірна України з баскетболу 3х3 стартує в Андоррі в кваліфікаційному турнірі до чемпіонату Європи. Напередодні важливих матчів прес-служба ФБУ поспілкувалася з найдосвідченішим гравцем нашої збірної – Дмитром Неволіним, який разом з головним тренером команди – Володимиром Ковалем готував команду.

- Дмитре, вітаємо тебе знову у збірній України з баскетболу 3х3. Розкажи, як відбувалася підготовка до змагань.
- Баскетбол 3х3 грається мячами 6-го розміру. Хлопці звикли грати "сімкою". Тому перед цим турніром головним завданням було адаптуватися під м’яч. Звісно, певний час приділили фізичній підготовці. Можливо, часу було не так і багато, але спробували максимально його використати. Фізика та концентрація у цьому виді баскетболу – ледь не головні елементи.

 

- Які завдання стоять перед збірною України?
- Нашу відбіркову групу не можна назвати найсильнішою на цьому чемпіонаті, водночас її і не назвеш слабкою. У групі 9 команд, вони посіяні за рейтингом. Україна, якщо я не помиляюся, у Європі посідає 33 місце. Найближчі матчі ми зіграємо проти команд Андорри, Бєларусі та Чехії. Ці поєдинки будуть визначальними для нас.

- Знаю, що ти брав участь у формуванні збірної. Яким чином це відбувалося?
- Ми були у певних рамках. У збірної кожної країни мають бути бодай двоє гравців, які потрапляють у загальнонаціональний рейтинг FIBA. Та йдуть у першій десятці. Так, у збірну увійшов і я, як граючий тренер. Хоча за моєю спиною у цьому рейтинзі є й сильніші гравці. Наприклад, наших збірників Копила та Челована у топ гравцях немає, але це не означає, що вони слабші. Також у топi Віталій Вінтоняк.

- У тебе хороша исторія виступів на міжнародних змаганнях. Ти був серед призерів чемпіонату Світу 2012 в Афінах.
- О так. То був чудовий турнір та виступ. Тоді разом зі мною був Арабаджі, Липовцев та Єрьоменко. Ми витиснули фактично максимум. Сербія стала чемпіоном, французи – другі, а ми здобули "бронзу". Тоді ми виступили на межі своїх можливостей. Дівчата тоді були четвертими, у "міксі" Україна здобула бронзу і ми, серед чоловіків – теж "бронзу".

- Може збірна України зараз виступити на рівні?
- Після того підйому, який відбувся у 2012, в міжнародному українському баскетболі 3х3 відчувається спад. У позаминулому році команда з Харкова не подолала сито кваліфікації. У минулому році взагалі збірна не виступала на чемпіонаті Європи. Зараз у нас є такий шанс презентувати державу. Фактично зараз ми на стартовому етапі формування збірної. Я не про команду, яка буде грати на цьому чемпіонаті Європи, а загалом про кістяк з традиціями на багато років. Вважаю, що на даному етапі це для нас головне. А щодо спортивного результату – будемо битися у кожній грі.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.