вверх  обратно

Элеонора Чек: "Для конкуренции с Европой Украине нужно поднимать детский баскетбол"

22.06.2016

Жіноча збірна України U-18 розпочала підготовку до юнацького чемпіонату Європи, що пройде в кінці липня в Боснії та Герцеговині. Про стан команди на початку зборів та перспективи українок у боротьбі на євроарені розповіла тренер Елеонора Чек.

- Чи всі запрошені гравці змогли приїхати до початку зборів? Травмованих немає?
- Приїхали всі, кого викликали. Лише 18-й гравець, наш основний центр Христина Карп, зараз готується у складі команди U-20. Усі здорові, травм немає. Для початку бігали дві години, викладалися на повну. Те що я розраховувала побачити, я і побачила. Важкувато через спеку, але всі працювали на 200%.

- Які плани на найближчі контрольні поєдинки проти Болгарії?
- Перш за все, у цих матчах хотілося б подивитися, як наша команда захищається. У нас не дуже висока команда. Звичайно, центри є, але маленькі гравці дуже мобільні, з хорошим дальнім кидком. То ж хотіли б вибудовувати тактику гри на захисті. 

- У кінці липня команді вже потрібно грати на чемпіонаті Європи. Як охарактеризуєте майбутніх суперників?
- Починаємо проти Польщі. Минулого року ця команда вилетіла з дивізіону А. На щастя, ще тоді я скачала відео тих матчів. Тепер мені ці записи дуже допомогли. У них там непогані три малі гравці, але наші невисокі не гірші. Це наш основний суперник, якого потрібно перемагати. Саме перемагати Польщу ставимо собі за мету. 
Далі у нас Данія, Албанія і наостанок Бєларусь. За моєю інформацією, Бєларусь дуже сильна. Дівчата рослі та потужні. Ми плануємо вигравати перші три поєдинки, щоб пробитися до чільної вісімки, а далі боротися за медалі.

- Що необхідно, на вашу думку, щоб пробитися в перспективі до дивізіону А?
- Перш за все необхідно піднімати дитячий і зокрема дівчачий баскетбол. Зацікавити тренерів, тому що всі йдуть працювати з хлопчиками. Я ніколи з ними не працювала, тому не знаю, може, з ними простіше? Щоб конкурувати з Європою, треба з самих низів піднімати дитячий баскетбол, як у хлопчиків, так і у дівчаток.

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.