вверх  обратно

Дмитрий Базелевский: "Главный козырь Волласа - игра в 3-х секундной зоне"

22.09.2011

У середу, 21-го вересня, БК «Політехніка-Галичина» підписала американця Вейна Волласа. Центрового до Львова запросили з ізраїльського «Маккабі» (Ашдод). Там він був не просто одним з лідерів команди, а й одним з кращих у своєму амплуа у всьому чемпіонаті. В середньому Воллас за матч робив 8,6 підбирань та 2 блок-шота. Це другий показник у всьому чемпіонаті Ізраїлю! Вейн до Львова прибуде і почне тренуватися з «політехами» уже найближчими днями, а поки придбання клубній прес-службі коментує головний тренер БК «Політехніка-Галичина» Дмитро Базелевський.

- Нам був потрібний такого плану 5-й номер, адже ця позиція в нас була ослаблена, - відзначає Базелевський. – Я маю на увазі, що нам був потрібний гравець 3-секундної зони, який чудово почуває себе на підборах, у грі в повітрі. Таким Волласа я запам’ятав ще з часів виступів у БК «Одесса», матчі якого я частенько відвідував. Переглянув виступи Вейна в Ізраїлі і, можу сказати, своїм найкращим рисам він не зрадив. Воллас не просто грамотно грає на підборах, він їх відчуває. Вейн це далеко не стовп, що стоятиме під кільцем, це – рухливий гравець, який здатен проставити грамотно заслон.

- Ще одна проблемна позиція «Політехніки» - це розігруючі, адже Панченкові і Моровічу постійно надокучають травми…
- Зараз мене тішить, що двоє уже почали тренуватися. Звісно, відчувається, що обидва випали із робочого ритму, але, водночас, вони мають велике бажання надолужити втрачене, прагнення працювати.

- Чи буде в команді Сергій Алфьоров, який був на перегляді в «Політехніці» під час змагань у Запоріжжі?
- Наразі – це ще відкрите питання. Сергій ж поїхав до США – там на острові Алькатрас, на території колишньої в’язниці, відбуватиметься чемпіонат світу з вуличного баскетбол. Алфьоров, як переможець всеукраїнських змагань, представлятиме там нашу державу. А от коли він повернеться ми і продовжимо перемовини.  

Виталий Крутяков

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.