вверх  обратно

Айварас Кяушас: "Хочу, чтобы "Говерла" удержала тот уровень, которого достигла"

20.09.2011

Екс-капітан БК "Говерла", литовський форвард Айварас Кяушас, який провів у івано-франківську три неповних сезони, у ексклюзивній розмові з прес-службою "ведмедів" ділиться враженнями про бронзовий сезон колишнього клубу, а також від повернення на Батьківщину…
- Айварасе, як можеш оцінити той час, що ти провів у складі баскетбольного клубу «Говерла»?
- Це був хороший час. В Івано-Франківську я отримав багато хорошого життєвого і спортивного досвіду. Я прознайомився зблизька з вашою країною і містами, зустрів багато різних людей, отримав нових друзів і знайомих. Тай на майданчику також було багато різних моментів, тому ввесь цей час оцінюю позитивно, він зовсім не пройшов для мене марно.

- Чи стежив ти за виступами івано-франківського клубу в кінці сезону 2010-2011? Вірив, що команда може закінчити його на третьому місці?
- Звичайно, що я стежив за «Говерлою»! І якщо б хтось на початку сезону сказав, що ми будемо в підсумку на третьому місці – я сказав би що це дуже сміливі прогнози. Але в ході сезону і я почав думати, що при вдалих обставинах можна потрапити в четвірку сильніших. Ну а третє підсумкове місце, звичайно ж, перевершило всі найпозитивніші очікування.

- Ти повернувся на Батьківщину після довгої перерви. Наскільки це було для тебе важливо?
- Звісно ж це важливо для мене, водночас було цікаво - через те що багато чого змінилось – і люди, і команди. В той же час я нарешті почав грати дома, де поряд є мої сім’я і друзі.

- Розкажи про успіхи свого клубу «Шакалай» в минулому сезоні?
- Сезон для команди не був вдалим, з самого початку і до кінця, ми знаходилась внизу турнірної таблиці. Тому в підсумку не попали в плей-офф і завершили чемпіонат на 11 місці...

- Як відомо, впродовж трьох тижнів у Литві проходив чемпіонат Европи з баскетболу. Яка атмосфера панувала в цей час у країні? Чи відчувався дух баскетбольного свята?
- Чудова атмосфера в країні була створена ще задовго до старту Чемпіонату. Задовго до його старту багато людей ходили з атрибутикою, машини були прикрашені національними прапорами. А під час чемпіонату - всі розмови були тільки про баскетбол, всі інші теми в житті зупинилися.

- Нині «Говерла», за доброю традицією, проводить збір в литовському Анікщяї. Чи не маєш бажання відвідати команду?
- Якщо буду поблизу і матиму час, то обов’язково зайду привітатися і побалакати з хлопцями і тренером.

- Твої побажання вболівальникам БК «Говерла»?
- Бажати ще кращих результатів вже складно, тому побажаю аби команда утримувала цей високий рівень, якого досягнула. Але попереду буде всяке – і перемоги, і поразки, тому головне в цій справі щоби була старанність і відповідальність. А якщо це ще винагородиться перемогами, і навіть медалями, то взалаі, буде прекрасно. Справжні вболівальники залишаються з командою не лише коли вона перемагає, але і коли програє. Тому я бажаю щоби іванофранкіці були саме такими фанами.

bcgoverla.if.ua

Добавил: OdessaShark
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.