вверх  обратно

Артем Чемякин: "В свободный час хожу во Львове в церковь"

20.09.2011

Центровий БК "Політехніка-Галичина" розповів про те, як обживається у столиці Галичини та поділився враженнями від турніру у Запоріжжі.

Після дня відпочинку - свіжий Артем Чемякін прямує на вечірнє тренування команди у Львові. День перед тим БК "Політехніка-Галичина" повернулася з турніру із Запоріжжя - там підопічні Дмитра Базелевського посіли третє місце. В останньому матчі проти "Кременя", який і подарував львів'янам "бронзу", Чемякін став одним з найрезультативніших на майданчику, набравши 21 пункт. Центровий один з небагатьох, хто повертався до Львова із дещо змішаними почуттями, адже покидав фактично рідні краї (народився Артем у Дніпропетровську, а минуло річ виступав за "Ферро-ЗНТУ" із Запоріжжя). Втім сьогодні усі думки уже про "Політехніку" та нове для себе місто Львів.

- Як оціниш виступи "Політехніки" у Запоріжжі, - першим ділом поцікавилася клубна прес-служба у Чемякіна.
- Гравець з майданчика і тренер збоку бачать все по-інакшому. Вийшло чи не вийшло краще запитати в тренера Дмитра Базелевського. От, до прикладу, коли в команду прийшов Сергій Алфьоров все здається почало налагоджуватися.

- Попри товариський статус турніру, матч проти "Ферро" - твоєї колишньої команди - був для тебе особливим?
- Настрій на поєдинки проти команд, в яких колись виступав завжди особливий. Хочеться довести собі, іншим…Але впершу чергу все ж собі. Взагалі з настроєм на поєдинки проти будь-яких команд у все гаразд. Але гра проти команд, де ти довго працював завжди буде для мене особливою.

- Головний тренер Дмитро Базелевський каже, що "Політехніка" зараз на стадії становлення. Ти вже у новому колективі освоївся?
- Тренер правий - зараз наш колектив ще формується. Нова команда, тренер. Всі притираються один до одного. І я впевнений команда в у Львові буде добра. Зараз виходимо на кожен матч і хочемо довести, що працюємо так важко на тренуваннях не даремно. Зараз думаю результат не настільки важливий. Є бажання, є сили - результат буде. Поки що перші номери Панченко і Моровіч травмовані, але розмовляв з ними і здається від сьогодні вони вже почнуть повноцінно працювати. Перший номер це ж фактично тренер на майданчику, він веде гру. Тому без них було дуже складно в Запоріжжі. Але ми все одно билися у всіх матчах до кінця. Щось вийшло, щось ні, але в бажанні грати і приносити користь, нікому з нас не відмовиш.

- Поза тренуваннями, у Львові вже для себе облюбував якісь місця для відпочинку?
- Часу на відпочинок нема. Погуляв в центрі міста і все. Класне місто. Оця старовинна архітектура, люди, спокій. Відчувається, що тут справжня Європа. Театри, філармонія, багато церков різних конфесій. Я й сам, як маю вільну хвилину обов'язково йду в храм. Тільки от часу мало. Єдиний негатив у Львові - автомобільні корки. Тут з цим неабияка проблема. Саме тому й не перевожу сюди машину. Краще поселюся десь ближче до залу і ходитиму пішки. Не люблю стояти в корках.

Беседовал Виталий Крутяков


 

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.