вверх  обратно

Данте Свонсон: "Участие в Еврочеллендже станет вызовом для "Говерлы"

15.09.2011

Один з лідерів БК «Говерла», американський розігруючий Данте Свонсон у нинішньому міжсезонні вирішив продовжити співпрацю з прикарпатським клубом, з яким торік став бронзовим призером Суперліги. У ексклюзивному інтерв’ю для sport.if.ua Данте розмірковує про рівень баскетболу в Європі та Україні, а також оцінює перспективи «ведмедів» у Єврочелленджі.

- Ти вже вісім років граєш у Європі. Напевне добре зрозумів у чому полягає специфіка європейського і американського баскетболу?

- Так, цього часу мені було цілком достатньо, щоб зрозуміти різницю між граю у Америці а Старому світі. У Європі грають швидше і комбінаційніше. У той же час у Штатах часто можна побачити не таку організовану гру, оскільки індивідуальний рівень гравців, як правило, набагато вищий.

- А що можеш сказати про рівень української Суперліги, скажімо, у порівнянні з польською першість, в якій ти відіграв п’ять сезонів?
- Я думаю, що рівень цих двох першостей приблизно однаковий. Хоча українська Суперліга дещо сильніша на позиціях 4 та 5 номерів. Зокрема це відчув на собі наш центровий Ерік Колмен. Щодо протистояння захисників, то воно було приблизно рівним.

- Чи комфортно тобі жити та грати в Україні? Чи багато тобі знадобилося часу, щоб адаптуватися до специфіки нашої країни?

- Я відношуся до такого типу людей, який без особливих проблем може адаптуватися у будь-яких умовах. Не стала виключенням і України. Відверто кажучи часу на адаптацію пішло небагато, адже я до цього шість років грав у Польщі, яка, певною мірою схожа на Україну. Загалом мені досить комфортно тут. Це було один з аргументів, через що я продовжив співпрацю з «Говерлою» у новому сезоні.

- А які ще були аргументи для того, щоб залишитись в складі бронзового призера Суперліги?

- Відповім так: я провів дуже хороший сезон 2010-2011 у складі «Говерли». До того ж, мені сподобалося працювати з тренерським штабом, відношення керівництва клубу та вболівальників. До того ж наша команда гратиме у новому сезоні в єврокубках.

- Як гадаєш, чи є шанси у «Говерли» добре заявити себе у Єврочелленджі?

- Участь нашого клубу у Європі стане справжнім викликом для нашої команди. Тим краще, адже я завжди був за конкуренцію в баскетболі, а тим паче за конкуренцію на найвищому рівні.

- І насамкінець, під час літнього міжсезоння ти грав у літніх таборах з Еріком Кроменом та Маркусом Вокером. Кажуть, що ваше тріо виглядало дуже завзято. Чи це так?
- О, так, ми чудово грали утрьох. А коли я і Ерік почули, що є можливість побачити Маркуса в «Говерлі» на наступний сезон – сприйняли дуже радісно таку звістку. Вокер – класний гравець і один з найшвидших захисників, проти якого я грав у своїй кар’єрі. Додайте до цього ще універсальність Кевіна Тіггса і потужність Брайана Гріна – і вийде дуже потужний склад на новий сезон!

sport.if.ua
Добавил: sevitch77
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.