вверх  обратно

Владимир Рыжов: "Будем бороться за призовые места"

1.01.2016

Напередодні Нового року київське "Динамо" провело відкрите тренування, на яке завітали кілька десятків вболівальників. Ми ж не могли не скористатися можливістю поспілкуватися з головним тренером киян Володимиром Рижовим.

- Цією акцією хотілося б додати позитивного настрою насамперед. Наші вболівальники нас так добре підтримували протягом цієї половини сезону, ми хотіли з ними зустрітися, побавитися, підняти одне одному настрій і зберегти цей оптимізм для майбутніх випробувань.

- Сьогодні, після серії грудневих матчів, "Динамо" вийшло на третє місце у чемпіонаті. Чи є у команди потенціал рухатися вище?
- Боремося за призові місця. Інколи виходить, інколи – ні. Тому зараз працюємо у режимі повноцінної роботи, а не відпочинку. Перервемося на два дні новорічні, далі – знову тренування. Усе ж таки, намагаємося знайти гравців для підсилення команди. І будемо грат тим добором виконавців, який маємо, вдосконалювати майстерність. У нас є втрати після грудневих зустрічей.

Анатолій Шундель отримав серйозну травму, випав на кілька тижнів. Мікротравми фактично в усіх гравців. Дуже був щільний графік. Я вважаю, ми інколи перебиваємо НБА, граємо три матчі на тиждень, два. Тим не менш, не буду скаржитися. Шукатиму ресурс. Тому зараз займаємося фізичними кондиціями, і будемо боротися, чиплятимемося за кожну гру.

- У Європі стандартний графік – два матчі на тиждень. Ви інколи граєте два матчі за два дні, потім пауза. Як позначається на команді така аритмія?
- У нас не було аритмії. У нас була гра на грі, і здебільшого вони були у гостях. Ми втягнулися. Були і провали, і підйоми. Треба шукати баланс, виходити, грати, і буде все гаразд. Будемо боротися за призові місця. Таке і завдання у нас. І треба, звичайно ж, кадрові втрати компенсовувати. Я прихильник чемпіонату, в якому дві гри на тиждень, я згоден, – це оптимальний графік. Але грати так, щоб, скажімо, вівторок-середа і суббота-п'ятниця. Тому що дуже складно. Не в усіх команд є склад повноцінний, 12 гравців. Хтось має таку кількість гравців, хтось ні. Тому дуже складний виїзд, коли ти граєш четвер-суботу, і кілька разів на виїзді. У нас було шість матчів поспіль на виїзді. Ми чотири витримали, а два останніх провалили. Тому, я хотів би грати дві гри на тиждень, але щоб був розрив між ними. Такий графік мене влаштовував би. Але не за нами справа. Ми гратимемо, як нам скажуть.

- Які позиції потребують підсилення, щоб команда не відчувала кадрового дефіциту?
- Ви знаєте, поки що у нас триває перегляд американського легіонера Квінтона Доггета. Інколи ми захоплюємось його грою, інколи навпаки. Тому подивимося ще дві гри і будемо робити свої висновки. Є проблемні позиції у захисті. Повторюся, випав Шундель у нас. І можливо по ротації форвардів. Будемо більше використовувати лаву запасних, або ж шукати гравців. Селекцію не завершено. Будемо готуватися увесь сезон до плей-офф. Будуть ротація, зміна, або ж додавання гравців. На превеликий жаль, велика проблема – це українці. По-перше, вони дорого коштують, по-друге, вони усі хочуть грати за кордоном. Іноземці також недешево обходяться, їхні квитки, проживання, харчування тощо. Поки що обмежуємося двома гравцями. Можливо, буде зміна і в американських позиціях.

- То що ж, і ті, і ті обходяться дорого?
- Українці обходяться щомісячно дорого, бо в них такі зарплати, що не дуже для сьогоднішніх реалій нашої країни ми можемо їх обговорювати. Американці – це дорогі гравці. Ми не можемо купувати дорогих, тому беремо тих, яких можемо взяти. Ось взяли, тому і нестабільна гра у Фандербурка, у Доггета. Вони допомагають, вони хоча б працюють, вони не відмовляються працювати. А українці які є, такі і є. З ким змогли, домовилися. Будемо шукати. Ніхто опускати руки не збирається. Ну а американці, ви самі розумієте. Який є рівень, з таким і працюємо. Хоча вони мають приїздити і показувати результат.

- Ви кажете, зарплати українців високі?
- Я беру приклад гравців рівня національної збірної, чи хоча б тих, які у ній виступали. Яких хотілося б затримати тут. У нас була думка домовитися і з Пустозвоновим, і з Липовим, і з іншими іменами. Але зараз такі часи, що є бюджет. Ми його маємо дотримуватися і робити результат. То ж, вище себе ми не перестрибнемо. Хотілося б залучати спонсорів додатково. Добре, що поки що нікому нічого не винні, команда працює. Президент Федерації баскетболу України сприяє нашому розвитку, допомагає усім, чим може. Тому скаржитися не буду. Працюємо з тими, кого маємо. Кадрові проблеми будемо вирішувати.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.