вверх  обратно

Кеннет Фандербурк: "Задание перед "Динамо" - выиграть чемпионат"

30.12.2015

Американський легіонер «Динамо» Кеннет Фандербурк дав інтерв’ю клубній прес-службі. Гравець розповів свої враження від України, розказав про завдання на сезон, а також деякі цікаві факти із життя в Києві.  

- Кенні, ти вже два місяці в Україні. Які висновки можеш зробити про нашу державу, про українців?

- У вас дуже холодно. Хоча я розумію, що прилетів восени, коли вже почало холодати, тому дуже хочу побачити Україну весною. Живу в центрі Києва, тут дуже багато добрих людей, багато автомобілів, і часто проходячи вулицями бачу численні затори. Проте загалом, мені все подобається.

- У яких місцях в Києві вдалося побувати?

- Поки що, окрім центральної частини міста, я більше нічого не бачив. Інколи заходжу в спортивні магазини. Кілька разів їздив на метро. Відвідав не так багато місць, тому з великим бажанням продовжу відкривати для себе Київ.

- Як проводите свій вільний час?

- Переважно відпочиваю в квартирі, дивлюсь різні відео, граю в комп’ютерні ігри, а також приймаю різні процедури, щоб якісно підготуватися до майбутніх ігор.

- Що вас найбільше вразило або здивувало в Україні?

- Різка зміна погоди. Іноді на вулиці дуже тепло, світить сонце, а наступного дня, може стати різке похолодання, градусів приблизно на 10, та піти сніг.

- Чи куштували місцеві страви, наприклад, борщ?

- Дуже часто відвідую один український ресторан, куштував багато страв, але не впевнений що зможу правильно вимовити їх назву. Спробував різні види супів, а також славнозвісний борщ – мені дуже сподобалось.

- Що ви знали про Україну, коли летіли сюди?

- Майже нічого. Знав, що тут війна, але мене це не лякало. У Києві спокійно. Приїхавши сюди почав відкривати все з нуля, дізнаватися про життя людей, та побут. Коли летів, то знав, що Україна знаходиться на Сході Європи, поруч з Росією.

- Як можете оцінити рівень українського баскетболу? Чи справдився він з вашими сподіваннями?

- Він не такий, як я очікував. Думав, що буде десь на рівні американського коледжу. Але він зовсім інший, більш професійний, проте темп гри набагато повільніший ніж в Штатах. Гравець змушений на майданчику більше думати. Однак, я вже звик, і український баскетбол мені подобається.

- «Динамо» наразі займає третю сходинку турнірної таблиці. Чи міг результат бути кращим після перших двох кіл? Чого не вистачило, щоб в деяких матчах зіграти ліпше?

- Ми продовжуємо зігруватись. В нас нова команда, тому спочатку не все виходило. Але останнім часом знаходимо власну гру, і впевнений, що поступово взаємодія буде тільки покращуватися, і ми ставатимемо сильнішими.

- Які завдання стоять перед клубом на нинішній сезон?

- Вигравати все і виграти чемпіонат! Це мій дебютний професійний сезон, оскільки раніше я виступав у коледжі, тому дуже хочу завершити перший сезон на першому місці.

- Розкажіть про атмосферу в колективі.

- Всі хлопці дуже хороші, я швидко до них звик. Мені всі допомагають, вчать спілкуватися вашою мовою. Важливо, що наша команда як одне ціле. Колектив дуже дружній.

- Ваша дівчина зараз в Америці. Чекаєте її в гості поки йде сезон?

- Можливо, вона прилетить навесні, коли в Україні стане тепліше. Ми постійно спілкуємось через скайп, тому хоч і віртуально, але вона завжди поруч.

- А що скажете про українських дівчат?

- Вони дуже красиві, часто мені посміхаються, але не всі спілкуються англійською.

- Нещодавно пройшло Різдво, як ви його святкували раніше? Можливо, якесь святкування згадується й нині?

- Кожен рік Різдво я святкую з родиною, окрім нинішнього. Ми даруємо один-одному подарунки, готуємо морепродукти, рибу, смачних крабів. Найбільш пам’ятне Різдво відсвяткували якраз минулого року. Тоді великою несподіванкою стало те, що вся наша родина зібралася разом, це було досить тепло та по-сімейному. Приїхало багато родичів.

- Завтра Новий рік, як плануєте зустріти це свято в Україні?

- Поки ще не знаю. Можливо, з партнерами по команді кудись сходимо. Раніше всі разом вже ходили в боулінг, це було круто.

Источник: БК Динамо

Добавил: bcdynamo
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.