вверх  обратно

В Италии стартует первый Чемпионат Мира по баскетболу 3Х3

5.09.2011

9 вересня у м. Ріміні (Італія) стартує перший офіційний Чемпіонат Світу з баскетболу 3х3 (FIBA).

Завдяки наполегливій праці першого віце-президента ФВБУ Віталія Письменника та за підтримки президента ФБУ Олександра Волкова, юнацька жіноча та чоловіча збірні команди України вперше в історії українського баскетболу приймуть участь в Чемпіонаті Світу.

Міжнародна федерація баскетболу поінформувала ФВБУ про зачислення українських збірних до складу учасників змагань в день урочистого відкриття фінальної частини ІІ чемпіонату України. Саме тоді, бізнес – директор FIBA Алекс Санчез відвідав Київ з робочим візитом і офіційно підтвердив участь українців в Чемпіонаті Світу. Він також відзначив високий потенціал українського баскетболу 3х3 та стрімкий розвиток цього виду спорту в Україні.

Загалом, в Чемпіонаті світу приймуть участь 60 юнацьких збірних команд (36 чоловічих та 24 жіночих). Цікаво, що серед складу учасників є представники найменш відомих баскетбольних держав, такі як: Сінгапур, Південна Африка, Сирія і навіть невеликий острів Гуам.

Чемпіонат світу 3x3 серед юніорів стане другою визначною подією в баскетбольному просторі після минулорічного успіху баскетболу 3х3 в програмі юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі.

Українські збірні команди U18 вже розпочали підготовку на олімпійській базі «Святошин». Тренери юнацьких збірних затвердили ряд заходів щодо належного проведення навчально – тренувального збору, а також запланували провести кілька товариських ігор для остаточного «шліфування» тактичних схем перед найважливішим стартом.

Склад чоловічої юнацької збірної:

- Євген Перевертун - спортивний ліцей- м.Біла Церква

- Євген Морозов - СДЮШОР №16 – м. Київ;

- Євген Шумейко - СДЮШОР №16- м.Київ;

- Богдан Корнієць - спортивний ліцей- м.Біла Церква;

- Євген Гетьман - СДЮШОР №16 – м. Київ;

- Єгор Дебренцев - СДЮШОР №16 – м. Київ;

Тренер – Валерій Воробйов


Склад жіночої юнацької збірної:

- Ольга Краєвська - «Тім-СКУФ» – м.Київ;

- Тетяна Лисенко - «Регіна-Баскет» – м.Київ;

- Олександра Чек - «Регіна-Баскет» – м.Київ;

- Міріам Уро-Ніле - «Тім-СКУФ» – м.Київ;

- Євгенія Кравець – СК «Єдність» – м. Київ;

Тренер – Оксана Письменник

Також у таборі збірних перебуває гравець національної жіночої збірної команди України з баскетболу – Любов Альошкіна, яка своїм досвідом допомагає молодим спортсменам у підготовці до важливих стартів.

uabasket3x3.org 

Добавил: vladenyatko
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.