вверх  обратно

Товарищеский матч. "Политехника-Галычина" проиграла "Говерле"

3.09.2011

У першому товариському матчі у Львові БК "Політехніка-Галичина" програє "Говерлі" - 87:92.

БК "Політехніка-Галичина" - БК "Говерла" - 87:92 (22:19, 27:27, 25:26, 13:20)
"Політехніка": Зубрицький - 16 очок, Ель-Амін - 14 (4 підбирання), Лемик - 12 (3 підбирання, 1 блок-шот), Живчевіч - 10 (3 підбирання, 4 передачі).
"Говерла": Колмен - 23 (13 підбираннь, 2 блок-шоти), Тіггс - 15, Грін - 14 (6 підбирань), Уокер - 13 (3 передачі), Герасимчук - 12.

Одразу і не скажеш, що "Політехніка" з "Говерлою" лише товариський матч грали. Вболівальники у Палаці спорту "Галичина" почали збиратися ще за три (!) години до поєдинку - саме тоді розпочали грати дублери (львів'яни перемогли 88:70). На саму ж гру основних складів подивитися прийшло понад 100 вболівальників. Серед них і група підтримки "Говерли" - на око чоловік 15. А вже з поміж них особливо вирізнялася одна юна особа, яка кілька разів, незадоволена розвитком подій у грі, ледь не вистрибувала на майданчик.

- Чудово, що товариський матч викликав такий ажіотаж, - зізнався після матчу головний тренер львів'ян Дмитро Базелевський. - Але це, мабуть, з нами зіграло злий жарт (хоча добре, що це сталося саме під час товариського матчу). Відповідальність дещо скувала моїх гравців.

Тренеру видніше, але у першій чверті з трибун цього надто помітно не було. Дещо відпустив суперників на перших хвилинах, у середині десятихвилинки "Політехніка" ситуацію вирівняла і команди рухаються уже синхронно (8:8, 12:12, 17:17, 19:19). "Говерла" у першій чверті відверто зловживає часом, відведеним на атаки - чотири рази івано-франківці за 24 секунди так і не встигли кинути у кошик. Свої "мухи" і у господарів - не встигають за діями суперників та фолять. Та все ж на коротку паузу лідерами йдуть саме підопічні Дмитра Базелевського. Живчевіч влучно кидає з-за дуги - і це 22:19.

В другій чверті команди наче футболками помінялися. І ось уже арбітр матчу раз-по-раз зупиняє гру після фолів гостей. Та навіть попри це, друга 10-хвилинка стає найрезультативнішою у матчі - 27:27. А загальний рахунок - 49:46.

Гойдалки продовжилися і після перерви. Перед останньою та вирішальною чвертю настрій у львівських вболівальників хороший. Ходов закидує 2 очки - 74:72.

А ось у четвертій чверті для львівських прихильників все перевертається з ніг на голову. Грін, Тіггз, а, особливо, Колмен ведуть "Говерлу" у відрив. Масивного (200 см, 115 кг), але при цьому неймовірно координованого, Колмана у матчі взагалі стримати вкрай складно. Він і протискає захист, і проходить його на швидкості - в результаті набирає 23 очки (найкращий показник у поєдинку).

Та навіть попри таку активність франківського центрового, на останніх хвилинах львів'яни мають шанс врятуватися. Ходов робить те, що у матчі "політехам" вдається найкраще  - влучає 3-очковий (загалом господарі забили 7 з 9 3-очкових; 77% влучань). 85:89 - менше як за дві хвилини до кінця матчу. За 1.19 до фінальної сирени Зубрицький робить відставання своєї команди і взагалі мізерним - 87:89. Трибуни вибухають: "Політех!, Політех!"

І цей момент міг стати ще не піковим! За десять секунд до завершення Живчевіч зважується на 3-очковий. Потрапить - рахунок рівний. Але Ненад цілить в обід кільця. І за мить разом з франківськими баскетболістами тішиться уже група підтримки "Говерли". 92:87 - їхня команда перемогла.

Виталий Крутяков

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.