вверх  обратно

Украина - Болгария (после матча)

3.09.2011

Самый результативный игрок встречи сборных Украины и Болгарии в третьем туре чемпионата Европы Александр Кольченко поделился впечатлениями от первой победы в турнире.

 "Нам помогли огромное желание победить и вера в друг друга. С первых минут мы помогали друг другу и агрессивно играли в защите. Всё было здорово – очень рады победить. Большое спасибо болельщикам, надеемся, что это не последняя наша победа в турнире", – рассказал после матча защитник в интервью официальному телеканалу турнира.

Центровой сборной Украины Кирилл Фесенко поделился своими эмоциями после победы своей команды над Болгарией в третьем туре Евробаскета.

 "Это первая победа Украины на Евробаскете за 10 лет. Разумеется, мы очень рады. Сегодня я провёл на площадке не так много времени, но самое главное, что мы победили. Надеюсь, что после этого матча мы сумеем одержать ещё две победы", — цитирует Фесенко официальный сайт турнира.

Росен Барчовскі, головний тренер збірної Болгарії
Мої вітання українській команді, тренеру, гравцям. Вони у цій дуже важливій зустрічі грали краще, аніж ми.

Ми знали, що українська збірна – дуже сильна, особливо під щитами. Ми намагалися краще контролювати трисекундну зону, але отримали багато очок з відривів – цілих чотирнадцять очок. Несподівано ми виграли підбирання під обома щитами. Особливо в нападі – ми зробили 19 підбирань, а загалом – 45. Але навіть незважаючи на це, ми програли – через дуже низький відсоток реалізації. З гри ми закинули 28 очок – з таким показником виграти такий важливий матч неможливо. Одна з причина цього – захист суперника, але мушу сказати, що ми виглядали психологічно погано, ми грали без упевненості у власних силах, без настрою. Чому – не знаю… тому я дуже незадоволений цією грою.

Майк Фрателло, головний тренер збірної України

Ми говорили гравцям, що болгари можуть відігратися. Це команда, яка здатна на вольову гру. Наш прогноз підтвердився – ми вигравали 14 очок, а Болгарія скоротила до семи. За рахунку 60:53 це було доволі небезепечно. Ми також передбачали, що вони зроблять кілька ривків у рахунку – був один відрізок 7:2 на їхню користь, інший 7:0.

Це їхній стиль – потужна команда, дуже атлетична і цілеспрямована команда. Виходячи на гру ми знали, якщо ми втрутимся більше з ними у боротьбу на щитах, то вони нас здолають.

Ми знали, що коли зможемо виконати підбирання, то отримаємо більше вільного простору для атаки. Різниця 14:4 у швидких відривах на нашу користь виявилася дуже важливою. Це давало нашим гравцям можливість робити відкритиі кидки, а не атакувати через руку.

У них було 19 підбирань у нападі і на 11 чи 12 більше кидків з гри – саме через те, що вони так добре впоралися із підбираннями у нападі. На щастя, сьогодні нам вдалися кілька дуже фантастичних кидків, мій колега розуміє про що йдеться. У попередніх матчах такі необхідні кидки нам не вдавалися, сьогодні що називається полетіло. Ось цей хлопець, що сидить поруч, (Олександр Кольченко) теж зробив фантастичну роботу. Від початку тренувальних зборів я був до нього особливо вибагливим, більше, ніж до будь-кого іншого – це тому, що я бачу в ньому великий потенціал. Я не давав йому спуску. Я хотів, що б він виріс над собою, і я дуже радий тому, що він зробив важливий внесок у нашу гру тут.
Тренере, бажаю Вам успіху у наступних матчах.

Кожен з наших високих отримав свої відрізки, той отримав там, Слава отримав тут, він допоміг нам дуже сильно на підбираннях, зробити 10 ще до великої перерви, у Ліщука був його відрізок, у Фесенко був свій відрізок. Якщо всі 4 відрізки скласти до купи, то ми можемо використати свій шанс бути незручною для суперника командою. Тим команди і відрізняються одна від одної, деяким краще видавати довгі відрізки, іншим – короткі. Але на такому турнірі нереально перемагати завдяки окремим відрізкам. Тут треба демонструвати постійну стабільну гру.

Коли ми зайшли до роздягальні, то нам сказали, що це історична перемога. Я думаю гравці відчули, що зробили щось важливе для України, для Федерації баскетболу, здобувши ось цю перемогу першу за 10 років.

Росен Барчовські

ПРо завтрішню гру я думаю те саме що і ви. В останньому матчі проти росіян на Кіпрі ми програли 36 чи 37 очок. Ми намагатимося грати в баскетбол, бути справжньою командою, у нас іншого вибору немає, нам слід грати. Росія – один із фаворитів Євробаскета, вони можуть здобути медалі, про це свідчать імена, традиції, сама команда і тренер. У них краща команда, ніж у нас. Що тут додати? Наша ключова гра була сьогодні, не завтра. Звісно, ми будемо грати, спробуємо показати все на що здатні, але буде важко.



ФБУ

Добавил: sevitch77
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.