вверх  обратно

Сборная Украины стартует на Евробаскете в хорошем настроении, хотя и с небольшим волнением

31.08.2011

Збірна України підійшла до старту Євробаскету у хорошій фізичній формі, без хворих та травмованих, і в позитивному настрої. «Україна може виграти у будь-якої з команд групи D» - це твердження Майка Фрателло стало девізом нашої збірної перед першим матчем групового турніру. Якщо і присутнє природне у такій ситуації хвилювання, то українські баскетболісти приховують його за спокійною зосередженою роботою та жартами один над одним.

В інтерв’ю одному з російських журналістів Майк Фрателло пояснив, чому він закриває тренування від преси. «Ніякої завіси таємничості ми не створюємо. Просто звикли працювати зосереджено, а якщо на тренуванні присутні не задіяні у нього люди, завжди виникають розмови, і це заважає зосередитися. Не хочеться витрачати час на те, щоб постійно комусь нагадувати про необхідність дотримуватися тиші. Але ми виконуємо усі вимоги регламенту ФІБА, і ніколи не заперечуємо проти роботи журналістів в останні 10 хвилин тренування».

Після вчорашньої технічної зустрічі було внесено деякі зміни у технічну заявку збірної України, і стали відомі номери, під якими виступатимуть гравці команди.
4. Максим Пустозвонов
5. Денис Лукашов
6. Стівен Бертт
7. Олександр Кольченко
8. Олександр Липовий
9. Дмитро Забірченко
10. Олег Салтовець
11. Олексій Печеров
12. Сергій Ліщук
13. Данило Козлов
14. Кирило Фесенко
15. В’ячеслав Кравцов.

Нагадуємо, перший матч Євробаскету-2011 збірна України зіграє сьогодні, 31 серпня, о 21:00 проти команди Росії. Пряма трансляція матчу – на телеканалі «2+2».

Нагадуємо, що українські телеканали, які не мають прав на трансляцію або новинного доступу до відео матчів чемпіонату Європи з баскетболу, не мають права використовувати чисте відео у випусках новин.

Стівен Бертт, гравець збірної України з баскетболу

- Стіве, як почуваєшся перед стартом Євробаскету
- Чудово почуваюся! Ми дуже багато тренувалися. Це була важка робота, і зараз я просто щасливий бути тут. Я вперше на змаганнях такого рівня. Відчуття чудові, сподіваюся, що вони такими і залишаться.

- Кого ти вважаєш найсильнішим з опонентів?
- Знаєте, я ніколи не грав проти жодного із цих хлопців. Не збираюся недооцінювати нікого, і готуюся до кожного матчу однаково серйозно. Проти всіх необхідно показати усе найкраще, що ми вміємо.

- Чи відчув ти, що національна збірна України за період підготовки стала, як того хотів Майк Фрателло, стала КОМАНДОЮ?
- Однозначно так! Я упевнений в цьому. Коли я приїхав до команди, я навіть не знав багатьох гравців в обличчя. Зараз ми усі – хороші друзі. І це найважливіше, це дуже допомагає на майданчику, допомагає краще розуміти одне одного.

- Ти хоч трохи нервуєшся?
- Звичайно. В таких випадках завжди є хвилювання. Але – тільки перед першим матчем. Щойно почнеться перший матч, це вже буде тільки чистий баскетбол!

ФБУ 

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.