вверх  обратно

Евробаскет-2011 установил первый мировой рекорд

30.08.2011

 

Хоча змагальна програма чемпіонату Європи з баскетболу у Литві стартує 31 серпня, культурна та промокампанія почалася вже у понеділок, 29 серпня. У всіх шести містах, що прийматимуть матчі Євробаскету (Клайпеда, Алітус, Паневежіс, Шауляй – перший груповий турнір, Вільнюс – другий груповий турнір, Каунас – фінальний раунд) було встановлено світовий рекорд.

В кожній з фан-зон зібралося по 10 тисяч городян, і кожному було видано по баскетбольному м’ячу. Встановлення рекорду було заплановано на 20:30, але клайпедці, і стар, і млад, почали збиратися вже о 17.00. І не лише тому, що кожному учаснику встановлення рекорду було обіцяно м’яч у подарунок. Для маленької Клайпеди, як, власне, і для всієї Литви, Євробаскет – найбільша подія у новітній історії. Тому кожен прагне долучилися до свята національного виду спорту.

О 20:30 за місцевим часом одночасно в усіх фан-зонах учасники рекорду почали набивати м’яч. На великих екранах транслювали телевізійний сигнал з усіх шести фан-зон. На сцені у Клайпеді в якості діджея виступав мер Клайпеди Vytautas Grubliauskas. До речі, мер міста останні 18 років є одним з найвідоміших джаз-музикантів країни і 18 років організовував знаменитий клайпедський джаз-фестиваль. Щоправда, свою улюблену трубу мер вже давно не брав у руки, але пообіцяв заради Євробаскету згадати молодість і заграти для своїх співгромадян.

Але того вечора мер, як і десять тисяч його земляків, оперували баскетбольними м’ячами. Після п’яти хвилин рекорд було зафіксовано і занесено до книги рекордів Гіннеса.

ФБУ

 

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.