вверх  обратно

Знакомьтесь - новичок "Черкаських Мавп" Райан Райт

25.08.2011

Сайт БК "Черкаські Мавпи" продовжує рубрику «Свої», яка має на меті напередодні старту сезону 2011-2012 познайомити вас із новачками команди. Нещодавно був представлений Іван Бошняк. Сьогодні настала черга дізнатися дещо більше про Райана Райта, гравця, для якого цей сезон буде не лише дебютний в Суперлізі, а й першим в Східній Європі.

Райан Райт:
Амплуа – важкий форвард
Громадянство – канадець
Народився – 27.06.1987
Зріст – 206 см
Ігровий номер – 7



«Особисто мені дуже подобається гра Райта. Це якісний баскетболіст, у якого розвинуті атлетичні здібності та розуміння гри», - так охарактеризував підписання «Черкаськими Мавпами» канадського легіонера добре відомий в Україні спеціаліст Ренато Паскуалі. В 2010-му італієць в якості тренера збірної Канади брав участь у європейському турне національної збірної країни кленового листка. Серед тих, хто вперше відвідав Старий Світ був і Райан Райт. Нинішній новачок «Черкаських Мавп», який був одним із наймолодших, цим вояжем розпочав подвійне євротурне. Після матчів своєї національної збірної він відчув усі тонкощі європейського баскетболу в турецькому другому дивізіоні. За словами самого баскетболіста, йому потрібно було обтесатися в Європі, набути якогось досвіду. Спочатку видовищний атлет виглядав не зовсім переконливо. Арбітри раз-по-раз «свистіли» йому пробіжку. Те, що він звик тупотіти в NCAA, нікого не цікавило, тож самому канадцю довелося пристосовуватися до манер євробаскетболу. Причому, за його словами, та й за грою, можна сказати, що Райт доволі швидко навчився не лише рахувати до двох, а й натхненно працювати в захисті. В результаті, в Туреччині Райан завершував кожну гру в середньому з блок-шотом, окрім цього, він був беззаперечним лідером «Ormanspor Genc», де майже в кожному матчі виконував дабл-дабл – 17 очок та 9 підбирань. Там, до слова, його команда завершила чемпіонат на п’ятому місці.

«Райану 24-ри і в нього багато ще попереду, але він розуміє, що найближчі пару сезонів будуть вирішальними в його кар’єрі. Суть в тому, що він дуже перспективний баскетболіст, і те, на якому рівні він гратиме згодом, всерйоз залежить від того, чи вдасться йому засвітитися за цей період часу. Райт це прекрасно розуміє і запевняє, що в цьому сезоні в Черкасах він витискатиме з себе максимум», – таку заяву клубній прес-службі після підписання контракту важким форвардом зробив його агент.

Окрім цього, для того, щоб здатися тим, хто викладається по максимуму, йому потрібно бути всього-на-всього природнім. Ті, хто був присутнім на відкритому тренуванні «Черкаських Мавп», розуміють, про що йдеться. Після прохання головного тренера команди продемонструвати «великим» свою атаку згори, Райт влаштував справжнє випробовування конструкції. Залишається сподіватися, що канадцю буде підсилу виробляти подібне при щільній опіці в трьохсекундній зоні.



До слова, Райт народився в Торонто і, як будь-який його ровесник, який до того ж виступає на позиції «четвертого», мав би підносити до небес гру Кріса Боша. Однак цьому завадив чи то вступ у коледж з Оклахоми, чи то приятельство з іншою зіркою НБА. Швидше за все, обидва ці фактори дають підстави Райану називати одним із кращих баскетболістів сучасності Блейка Гріфіна. Ще б пак, в «Оклахомі» він пробув три роки (2007–2010), де два сезони тренувався з Блейком. Нині вони підтримують стосунки через Інтернет. Звісно, через наявність такої сильної персони в команді Райан в NCAA зірок з неба не хапав, однак в середньому за гру він таки набирав свої 4 очки та 4 підбирання. А вболівальники його любили за самовіддачу та агресію в трьохсекундній зоні.

Цікаво, що Райт є наймолодшим легіонером підписаним «Черкаськими Мавпами» за всю історію клубу (за винятком Джейсона Стрейта). Однак молодість цього виконавця, з огляду на вищеперераховані фактори, має лише сприяти якісному виступу в цьогорічній Суперлізі. До того ж, говорячи про кістяк команди, на кілька сезонів Володимир Холопов не виключає присутності в ньому нашого героя. «Це відносно молодий гравець і для нас це дуже важливо, адже, насамперед, наша мета – підібрати склад, який би грав у Черкасах протягом кількох років», – зазначив наставник черкасців.



mavpabasket.com

Добавил: juve7
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.