вверх  обратно

Итоги выступления студенческой сборной Украины на всемирной Универсиаде

23.08.2011

Студентська збірна України посіла дев’яте місце за підсумками баскетбольного турніру Всесвітньої Універсіади в китайському Шеньчжені. Зазнавши у групі лише двох поразок – від майбутніх учасників «бронзового» матчу росіян і литовців, в іграх за 9-16 місця підопічні Віталія Чернія не залишили своїм наступним суперникам (Ізраїлю, Чехії, Туреччині) жодних шансів.

Незважаючи на те, що збірна України не зуміла пробитися до чвертьфіналу, за багатьма показниками, зокрема за відсотком реалізації двоочкових (п’яте місце) і триочкових кидків (восьме місце), а також кількості підбирань (п’яте місце) і блок-шотів (друге місце), вона увійшла до низки найкращих команд турніру. А за передачами вийшла в лідери (127 «асистів» у восьми матчах, 15.9 у середньому за гру).

Найкращим гравцем у складі студентської збірної України став Максим Корнієнко (БК «Дніпро»), котрий із показниками 16.5 очка, 8.5 підбирання та 1 блок-шот у середньому за гру посів дев’яте місце серед найрезультативніших виконавців турніру (шосте за загальною кількістю набраних очок – 132) та четверте – серед найкращих ребаундерів турніру. Крім того, на його рахунку п’ять рекордних дабл-даблів у восьми матчах.

Важкий форвард/центровий БК «Азовмаш» Ігор Зайцев у статистичній категорії «підбирання» опинився на восьмій сходинці з показником 7 відскоків у середньому за гру, а також став сьомим за блок-шотами (1.6).

Захисник БК «Київ» Павло Буренко із 4.7 передачі в середньому за гру очолив список найкращих асистентів турніру. Крім того, на його рахунку 8.4 очка та 4.5 підбирання кожної гри. Четверту сходинку в статистичній категорії «передачі» посів плеймейкер БК «Азовмаш» Артем Сліпенчук – 3.8 передачі.

Окрім Максима Корнієнка, десятиочковий рубіж результативності перетнули Ігор Зайцев (12.4 очка) та Дмитро Ходов (10.5 очка), який у минулому сезоні захищав кольори БК «Політехніка-Галичина». Корисно турнір провів форвард БК «Дніпро» Станіслав Тимофеєнко (9.8 очка + 6.8 підбирання + 1.6 передачі + 1.8 перехоплення).

В окремих матчах яскраво виглядали й інші виконавці, які були в розпорядженні Віталія Чернія. Зокрема, в поєдинку з Ізраїлем результативну гру продемонстрували дніпряни Олексій Щепкін, на рахунку якого 14 очок, та Іван Білицький, чий доробок склав 11 очок. 5 очок і 7 підбирань записав на свій рахунок у грі з Філіппінами центровий БК «Київ» Максим Сандул. 11 очок філіппінцям «відвантажив» його партнер по клубу Олександр Тищенко. Ще один представник «Києва» у збірній Руслан Отверченко непогано виглядав у матчах із Японією (10 очок + 3 підбирання) та Філіппінами (11 очок), а в грі з Новою Зеландією роздав партнерам 7 передач.

Підсумкове становище команд (перша десятка):

1. Сербія
2. Канада
3. Литва
4. Росія
5. Німеччина
6. США
7. Фінляндія
8. Румунія
9. УКРАЇНА
10. Туреччина

ukrbasket.net


Добавил: BCGOVERLA23
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.