вверх  обратно

Представители Суперлиги на Всемирной Универсиаде

23.08.2011

Студентська збірна України, сформована з представників клубів Суперліги, посіла дев’яте місце за підсумками баскетбольного турніру Всесвітньої Універсіади в китайському Шеньчжені. Зазнавши у групі лише двох поразок – від майбутніх учасників «бронзового» матчу росіян і литовців, в іграх за 9-16 місця підопічні Віталія Чернія не залишили своїм суперникам (Ізраїлю, Чехії, Туреччині) жодних шансів.

Найкращим гравцем у складі студентської збірної України став Максим Корнієнко (БК «Дніпро»), котрий із показниками 16.5 очка, 8.5 підбирання та 1 блок-шот у середньому за гру посів дев’яте місце серед найрезультативніших виконавців турніру (шосте за загальною кількістю набраних очок – 132) та четверте – серед найкращих ребаундерів турніру. Що цікаво, на рахунку форварда дніпрян, який протягом усього минулого сезону в Суперлізі здійснив лише три невдалі спроби дальніх кидків, – влучний триочковий, реалізований у грі зі збірною Росії. Крім того, Корнієнко став автором п’яти рекордних дабл-даблів у восьми матчах.

Важкий форвард/центровий БК «Азовмаш» Ігор Зайцев у статистичній категорії «підбирання» опинився на восьмій сходинці з показником 7 відскоків у середньому за гру, а також став сьомим за блок-шотами (1.6).

Захисник БК «Київ» Павло Буренко із 4.7 передачі в середньому за гру очолив список найкращих асистентів турніру. Четверту сходинку в цій статистичній категорії посів плеймейкер БК «Азовмаш» Артем Сліпенчук – 3.8 передачі.

Окрім Максима Корнієнка, десятиочковий рубіж результативності перетнули Ігор Зайцев (12.4 очка) та Дмитро Ходов (10.5 очка), який у минулому сезоні захищав кольори БК «Політехніка-Галичина». Корисно турнір провів форвард БК «Дніпро» Станіслав Тимофеєнко (9.8 очка + 6.8 підбирання + 1.6 передачі + 1.8 перехоплення).

В окремих матчах яскраво виглядали інші гравці. Зокрема, в поєдинку з Ізраїлем результативну гру продемонстрували дніпряни Олексій Щепкін, на рахунку якого 14 очок, та Іван Білицький, чий доробок склав 11 очок. 5 очок і 7 підбирань записав на свій рахунок у грі з Філіппінами центровий БК «Київ» Максим Сандул. 11 очок філіппінцям «відвантажив» його партнер по клубу Олександр Тищенко. Ще один представник «Києва» у збірній Руслан Отверченко непогано виглядав у матчах із Японією (10 очок + 3 підбирання) та Філіппінами (11 очок), а у грі з Новою Зеландією роздав партнерам 7 передач.

Статистичні показники гравців студентської збірної України:

Максим Корнієнко – 8 матчів, 16.5 очка + 8.5 підбирання + 1 блок-шот;
Ігор Зайцев – 8 матчів, 12.4 очка + 7 підбирань + 1.6 блок-шота;
Дмитро Ходов – 8 матчів, 10.5 очка + 2.1 підбирання;
Станіслав Тимофеєнко – 8 матчів, 9.8 очка + 6.8 підбирання + 1.8 перехоплення + 1.6 передачі;
Павло Буренко – 7 матчів, 8.4 очка + 4.7 передачі + 4.5 підбирання;
Артем Сліпенчук– 8 матчів, 2 очка + 3.8 передачі + 3 підбирання.

superleague.ua


Добавил: sevitch77
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.