вверх  обратно

Обзор недели в Суперлиге: центральный матч и новые рекорды

29.03.2015
Минулого тижня відбулися чергові матчі Чемпіонату України серед команд Суперліги, за підсумками яких до вашої уваги традиційний хіт-парад найяскравіших подій.

Досягнення/рекорди тижня

У розгромному матчі з «ОДЕСОЮ» центровий «Києва» Максим Сандул першим у сезоні оформив тріпл-дабл, записавши на свій рахунок 18 очок, 16 підбирань і 14 передач, а також 5 перехоплень, 2 блок-шоти та 46 балів рейтингу ефективності. Останній показник став новим рекордом цьогорічного чемпіонату, як і 64 очок різниці при перемозі киян ( 112-48 ).

First #slukr #tripledouble of the season by @maxsandul 18 + 16 + 14. Photo by Pavlo Kubanov

Фото опубликовано Superleague (@slukr)

Матч тижня

Ключовий матч не лише ігрового тижня, а й усього третього кола, відбувся в столиці, де «Будівельник» приймав «Хімік». Гра лідерів чемпіонату та головних претендентів на золоті медалі виправдала сподівання й завершилася перемогою гостей із рахунком 66-61 . Таким чином, «Хімік» уже втретє в сезоні здобув нелегку, але важливу з психологічної точки зору перемогу над своїм головним конкурентом, що грав без Дмитра Забірченка , а також збільшив власну рекордну серію без поразок до двадцяти дев’яти матчів поспіль.

Команда тижня

Протягом минулого тижня «ДніпроАЗОТ» не тільки здобув дві перемоги, обігравши «ОДЕСУ» ( 89-77 ) і «Миколаїв» ( 94-71 ), а й продемонстрував командний дух за межами паркету. Зокрема, на останню домашню прес-конференцію після гри з одеситами з’явилися всі гравці, а наставник «стрижів» Валерій Плеханов зауважив «Найбільше наше досягнення в цьому сезоні – єдність команди».

Втрата тижня

Після семи років перебування в команді капітан і багаторічний лідер Олександр Рибалко залишив «Ферро-ЗНТУ», в складі якого в нинішньому сезоні провів 25 матчів, відзначаючись 12.6 очка, 6 передачами, 4.5 підбирання та 2.1 перехоплення в середньому за гру. Загалом досвідчений захисник за підсумками останніх шести сезонів є лідером Чемпіонату України «Суперліга» за зіграними хвилинами та перехопленнями (310), другим гравцем за передачами (783) другим за реалізованими триочковими (370) і п’ятим за балами РЕ (2700). Не випадково наставник запоріжців Кирило Большаков дав таку характеристику Олександру Рибалку : «Це стрижневий гравець команди протягом останніх семи років, це гравець найвищого професіоналізму, самовіддачі, гравець, який читає гру, в баскетболі вміє практично все. І найголовніше, що це гравець, який грає не для того, щоб бути найкращим у команді, а для того, щоб команда завжди вигравала».

Капітан тижня

Вдруге за останній час у цій номінації перемагає Андрій Кальніченко . Спершу капітан «Черкаських Мавп» яскраво відсвяткував День народження в матчі з «Галичиною» ( 84-76 ), відзначившись 37 очками, 10 підбираннями та 39 балами РЕ. А потім форвард відіграв не менш важливу роль у перемозі над «Миколаєвом» ( 95-77 ). Цього разу він здобув 14 очок і зібрав 9 відскоків (21 РЕ).

Фото тижня

Welcome to my #poster 3.0! @dante4el you seriously trying to block @max_konate ? #slukr

Фото опубликовано Superleague (@slukr)

Источник: superleague.ua

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.