вверх  обратно

Обзор недели в Суперлиге: новые рекорды, неожиданные результаты и дебюты

4.03.2015
Минулого тижня відбулися чергові матчі Чемпіонату України серед команд Суперліги, за підсумками яких до вашої уваги традиційний хіт-парад найяскравіших подій.
 
Матч тижня
 
Один із найцікавіших матчів тижня відбувся в Черкасах, де місцеві «мавпи» з рахунком 90-89 вирвали перемогу в «ОДЕСИ». Поєдинок, доля якого була вирішена на останніх секундах, минув у напруженій боротьбі, в ході якої лідер змінювався 17 разів, ще 15 разів табло фіксувало нічийний рахунок. 
 
Не менш гостросюжетним виявився й матч «Ферро-ЗНТУ» – «Київ» (74-78), в якому команди так само по черзі виривалися вперед 17 разів (при 12 проміжних нічийних результатах), аж поки киянам менше ніж за півхвилини до фінальної сирени не вдалося переломити хід гри на власну користь.
 
Перемога тижня
 
Маючи в наявності лише сімох баскетболістів, «ОДЕСА», яка залишилася ще й без травмованого Ростислава Кривича, здобула вкрай важливу з точки зору турнірної боротьби виїзну перемогу над «ДніпроАЗОТом» із рахунком 78-71. Найкращими в складі «ОДЕСИ» стали В’ячеслав Моторчук (22 очка + 8 підбирань), Артем Сліпенчук (16 очок + 10 передач + 8 підбирань), Денис Парвадов (14 очок) і Ярослав Скрипець (10 очок + 7 підбирань), однак свій внесок в успіх команди зробили й Олексій Момотенко, і Микита Найко, і дебютант Суперліги Владислав Розенцвіт.
 
Рекорд тижня
 
Командний рекорд Чемпіонату України «Суперліга» за кількістю підбирань в одній грі за останні шість сезонів підкорився «Політехніці-Галичині», гравці якої в матчі з «Миколаєвом» зібрали 63 відскоки. Натомість «корабели», основний центровий яких Олександр Кушніров через дискваліфікуючий фол залишив паркет ще в першій половині, відзначилися тільки 18 підбираннями.
 
Ребаундер тижня
 
У грі з «Ферро-ЗНТУ» центровий «Києва» Максим Сандул, майже не зустрічаючи опору з боку суперника, оформив вражаючий дабл-дабл, додавши до 21 очка й 7 передач 22 зібрані відскоки. Останній показник став новим рекордом Чемпіонату України «Суперліга» за останні шість сезонів.
 
Плеймейкер тижня
 
Молодий плеймейкер «Говерли» Ігор Бояркін проти «Черкаських Мавп» провів найкращий матч у цьогорічному чемпіонаті, відзначившись за його підсумками дабл-даблом (13 очок + 15 передач). А головне – захисникові підкорився новий рекорд сезону (третій показник за останні шість сезонів) за кількістю «асистів» в одній грі.
 
Дебют тижня
 
Важкий форвард Антон Буц, котрий востаннє грав у Чемпіонаті Суперліги серед команд Суперліги ще у сезоні 2010-2011 рр., дебютував за «Ферро-ЗНТУ», ставши одним із найкращих гравців зустрічі з «Києвом» (12 очок + 6 підбирань), а також відзначившись 6 очками та 6 підбираннями у поєдинку проти «Будівельника».
 
Повернення тижня
 
Центровий Роман Гуменюк, котрий розпочинав нинішній сезон у чемпіонаті Тунісу, повернувся в Суперлігу та був заявлений за «Говерлу». Нагадаємо, що в сезоні 2013-2014 рр. найвищий гравець чемпіонату вже захищав кольори івано-франківців, а крім того свого часу встиг пограти за «Пульсар», «Київ», «ОДЕСУ» та «Миколаїв». У дебютній грі проти лідера першості «Хіміка» п’ятий номер допоміг «ведмедям» виграти щит, відзначившись 12 очками, 8 підбираннями та 3 блок-шотами. Щоправда, в переможній зустрічі з «Черкаськими Мавпами» «бігмен» здобув тільки 4 очка.

Источник: superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.