вверх  обратно

Обзор недели в Суперлиге: киевляне бьют рекорды

23.02.2015
Минулого тижня відбулися чергові матчі Чемпіонату України серед команд Суперліги, за підсумками яких до вашої уваги традиційний хіт-парад найяскравіших подій.
 
Рекорди тижня
 
Обігравши «ДніпроАЗОТ» із рахунком 124-98, «Київ» встановив нові рекорди сезону за кількістю очок, здобутих протягом чверті (38), половини (71) і гри в цілому. Трьох очок киянам не вистачило до найкращого показника останніх шести сезонів (127 очок), що підкорився запорізькому «Ферро-ЗНТУ» у травні 2012 року. Крім того, на рахунку обох команд рекордні 122 очка за половину та 222 очка за гру в цілому.
 
Гравець тижня
 
Проти «АЗОТу» Руслан Отверченко провів найрезультативнішу гру в сезоні та зміцнив своє лідерство серед найкращих бомбардирів Чемпіонату України. Загалом захисник «Києва» відзначився 41 очком (при 8/13 двоочкових, 6/8 триочкових і 7/9 штрафних), 8 підбираннями, 5 передачами та 44 балами РЕ. Більше ніж лідер «вовків» у сезоні 2014-2015 рр. ще ніхто здобував. 
 
 
Фото тижня

 

Monster poster by Igor Zaitsev. #slukr #dunk #by Artem Misiutin

Фото опубликовано Superleague (@slukr)

 
Команда тижня
 
Протягом тижня «Дніпро» здобув дві перемоги, спершу обігравши вдома «Ферро-ЗНТУ» (93-63), а потім на виїзді ще більш переконливо здолавши «Миколаїв» (96-56). Завдяки цьому підопічні Вальдемараса Хомічюса зміцнили свої позиції на третій сходинці турнірної таблиці.
 
«Ребаундер» тижня
 
Центровий «Миколаєва» Олександр Кушніров у матчі з «Дніпром» реалізував тільки 3/19 двоочкових і 1/4 штрафних кидків, зате зібрав аж 18 відскоків (7 на чужому, 11 на своєму щиті). До рекорду сезону п’ятому номеру «корабелів» не вистачило двох підбирань.
 
Дебют тижня
 
Після гри з «Миколаєвом» головний тренер «Дніпра» Вальдемарас Хомічюс наголосив, що Олександр Сізов чудово бачить майданчик, і команда грає з ним надійно. Справді, провівши тільки два матчі в майці дніпрян, свінгмен чудово адаптувався в новій команді, ще й на незвичній для себе позиції першого номера. У двох матчах тижня його середньостатистичні показники склали 11.5 очка, 7 підбирань і 4.5 передачі.
 
Дербі тижня
 
У Львові відбулося третє в сезоні західноукраїнське дербі, яке, на відміну від двох попередніх, завершилося на користь «Галичини». Команда господарів вийшла вперед ще в дебютній чверті, а в середині третього періоду лідирувала +16, проте, припустившись низки помилок і дозволивши суперникові скоротити відставання до кількох очок, змушена була рятувати матч. У підсумку «леви», все ж таки, здобули третю поспіль перемогу (71-65).

Источник: superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.