вверх  обратно

Обзор недели в Суперлиге: два триллера и ряд рекордов

16.02.2015

Минулого тижня відбулися чергові матчі Чемпіонату України серед команд Суперліги, за підсумками яких до вашої уваги традиційний хіт-парад найяскравіших подій.

Матч тижня

Одразу два матчі претендують на перемогу в даній номінації. Спочатку справжній баскетбольний трилер відбувся в Миколаєві, де місцеві «корабели» в напруженій боротьбі поступилися «Ферро-ЗНТУ» з рахунком 90-92. Проваливши дебютну чверть (18-34), в середині наступної десятихвилинки миколаївці програвали супернику 27 очок, однак зуміли зібратися та здійснити «камбек». Урешті-решт за півхвилини до фінальної сирени завдяки зусиллям Олександра Сізова їм вдалося скоротити відставання до мінімуму. Проте саме капітан, котрий відіграв майже 40 хвилин, відзначившись 29 очками, 8 підбираннями, 7 передачами та 5 перехопленнями, не зміг завершити дві атаки своєї команди на останніх секундах.

 

Ще більш захоплюючий двобій влаштували «Черкаські Мавпи» та «Дніпро». Вигравши першу половину із п’ятнадцятиочковою перевагою (45-30), дніпряни віддали ініціативу суперникові, дозволивши ліквідувати відставання до кінця четвертої чверті. Обидві команди мали шанси вирішити долю матчу ще в основний час, проте змарнували свої спроби. Не менш напружена боротьба точилася на майданчику й протягом додаткової десятихвилинки, яка принесла перемогу (85-83) команді з Дніпропетровська.

Реабілітація тижня

Поступившись на початку тижня у Львові аутсайдеру першості «Політехніці-Галичині» (68-77), «Дніпро» зумів реабілітуватися вже в наступній грі. На виїзді дніпряни перемогли прямого конкурента в боротьбі за третю сходинку – «Черкаські Мавпи».

Команда тижня

Минулого тижня львівська «Політехніка-Галичина» потішила своїх уболівальників, здобувши дві поспіль перемоги: вдома над «Дніпром» (77-68) і на виїзді над «Києвом» (77-69). В обох поєдинках підопічні Максима Фомічова жорстко зіграли в захисті, змусивши своїх суперників часто помилятися, самі ж припустилися 4 і 9 втрат відповідно. До цього, нагадаємо, львів'яни спромоглися виграти тільки один матч із двадцяти одного. І хоча команда залишається на останній сходинці турнірної таблиці, її гра вселяє надію в серця львівських фанів.

 

Розгром тижня

Найбільш розгромний рахунок було зафіксовано в матчі «Хімік» – «Ферро-ЗНТУ». Зважаючи на те, що тренерський штаб запоріжців не задіяв у грі трьох гравців основи (Вільховецького, Конате й Рибалка), а Дмитру Антонцю виділив п'ять хвилин наприкінці гри, южненці, як завжди, вдавшись до широкої ротації, здолали суперника з рахунком 116-56. З більшою різницею (60 очок) за останні шість сезонів ще ніхто не перемагав.

Рекорди тижня

116 очок, які «Хімік» здобув у грі з «Ферро», стали новим рекордом результативності сезону 2014-2015 рр. Крім того, южненці встановили рекорди за командними балами РЕ (178), передачами (38) і реалізованими кидками з гри (52).

Центровий «Миколаєва» Олександр Кушніров у грі з «Ферро» зібрав 10 відскоків на чужому щиті, встановивши новий рекорд сезону за цим показником і зупинившись за крок від найкращого показника (11 підбирань) за останні шість сезонів.

Автором ще одного рекорду сезону став захисник «Галичини» Микола Полюляк, котрий у матчі з «Дніпром» здійснив 8 перехоплень.

Источник: superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.