вверх  обратно

Студенческая сборная начала выступление на Универсиаде с победы

13.08.2011

УКРАЇНА – Японія 85:67 (26:5, 24:15, 17:28, 18:19)

Ігор Зайцев 18 очок + 14 підбирань
Дмитро Ходов 13 очок
Павло Буренко 13 очок+ 4 передачі
Максим Корнієнко 12 очок + 10 підбирань
Станіслав Тимофєєнко 10 очок
Руслан Отверченко 10 очок

У п’ятницю, 12 серпня, у китайському місті Шенжен відбулася урочиста і пафосна церемонія відкриття XXVI Всесвітньої Літньої Універсіади.

А вже у суботу о 12:30 за місцевим часом (7:30 за Києвом) студентська збірна України з баскетболу зіграла свій перший матч на Іграх.

У матчі проти Японії взяли участь усі гравці, яких привіз до Китаю головний тренер Віталій Черній, за винятком Костянтина Глазиріна.

Першу половину матчу українці провели надзвичайно добре та високих швидкостях, чітко виконуючи усі напрацьовані комбінації. Але починаючи з середини третьої чверті знизился швидкості, почалися помилки при прийнятті рішень – помилки, які потім на розборі гри самі їх автори навіть пояснити не могли.

Втім, незважаючи на втому та на активність японців, які зробили ставку на дальні кидки, збірна України все-таки довела матч до впевеної перемоги.

Віталій Черній, головний тренер студеньскої збірної України

Друга половина сьогоднішнього матчу була зовсім не схожою на першу. Думаю, далася взнаки втома і перша хвиля адаптації – адже матч відбувався на третій день після зміни клімату і часового поясу. Але загалом я задоволений всіма, хто виходив на майданчик, тепер лише потрібно якісно відновитися до завтрашнього матчу.

На жаль, не мали можливості подивитися матчі за участі суперників. Ігри нашої групи відбуваються в різних залах, які розташовані в різних районах міста. А обіцяне відео організатори так і не надали. Я так розумію, що вони просто не розіюбралися між собою, хто відповідає за цей момент. На тлі загалом хорошої організації змагань, чіткого забезпечення статистикою ситуація з відео виглядає як прикрий прокол. Але сподіваюся, до кінця дня ми таки отримаємо диски.

Загалом адаптація команди проходить нормально. У перші два дні ми навмисно не давали спати хлопцям, щоб вони швидше звикали до нового часового поясу. Збірні України з різних видів спорту живуть разом в одному блоці, наші сусіди – французи. Умови проживання – студентські, адже нас поселили в звичайному гуртожитку. Живемо по двоє-троє людей у номері. Втім, ніяких проблем з цим немає. Так само, як і з харчуванням. Китайці уже мають достатній досвід проведення великих мультиспортивних змагань – їжа тут на всі смаки, регіони і традиції.

Великий плюс такий подій, як Універсіада – велика команда. На кожному матчі ми будемо мати підтримку представників інших видів спорту, вільних у цей день, та функціонерів. Завтра, до речі, самі плануємо поїхати повболівати за волейболістів та волейболісток.

Єдине, що не дуже зручно – по-китайському великі відстані. На дорогу витрачаємо досить багато часу. Але це дрібниці. Головне – що у команди присутній бойовий дух і бажання перемагати.

Наступний матч команда України зіграє завтра проти студентів з Литви. Він, так само, як сьогоднішній, почнеться о 12:30 за місцевим часом (7:30 за Київським).
Розклад наступних ігор збірної УКРАЇНИ.

14 серпня, неділя, 12:30 місцевий час (7:30 Київ) УКРАЇНА – Литва
16 серпня, вівторок, 10:00 місцевий час (5:00 Київ) УКРАЇНА - Філіппіни
17 серпня, середа, 12:30 місцевий час (7:30 Київ) УКРАЇНА – Росія
18 серпня, четвер, 15:30 місцевий час (10:30 Київ) УКРАЇНА – Нова Зеландія

З групи в 1/2 фіналу виходять 2 команди, решта грають класифікаційні матчі за місця у підсумковому протоколі.

20 серпня, субота – чвертьфінали та класифікаційні матчі
21 серпня, неділя – півфінали та класифікаційні матчі
22 серпня, понеділок – фінал та класифікаційні матчі.

ФБУ

Добавил: juve7
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.