вверх  обратно

Виталий Лебединцев: "Если сохраним состав - это будет команда на года"

30.12.2014

Напередодні новорічних свят спортивний директор БК «Київ» дав інтерв’ю клубній прес-службі.

- Віталію Олександровичу, як ви оцінюєте підсумки другого півріччя цього року?


- Хочу сказати насамперед про період з листопаду по грудень та побажати Леоніду Іватіну, аби з часом приставка в.о. зникла, і він став головним тренером. Справа не в тому, що ми граємо добре, хоча інколи і трапляються провали – це нормально. Народжується молодий тренер, і наше завдання йому допомогти. Якщо хтось думає, що наставник народжується швидко, то це неправда – буває, що подібний процес може затягнутися на роки. Тому Іватіну я бажаю удачі.

На сьогоднішній день ми займаємо 6-ту сходинку в чемпіонаті. Дай Бог буде краще. Або як кажуть в Одесі: «Аби не стало гірше» (посміхається). Враховуючи мікроклімат, і те в якому складному стані всі знаходимося, особливо, що стосується фінансів, то на сьогоднішній день це ідеальний варіант. В колективі у нас панує гарна атмосфера, інколи, щоправда трапляються певні робочі моменти, але це природно.

Призначаючи Іватіна я ні з ким не радився – звісно був ризик, проте БК «Київ» виховує не лише молодих баскетболістів, але й тренерів – ну а хто, як використовує надані шанси, то вже інше питання.

З Нового року ми починаємо багато працювати з дублем, де Олексій Цимбал є головним тренером, щоб хлопці прогресували і мали шанс піднятися на вищий рівень. Отримали можливість зіграти у Суперлізі.

У нас в клубі немає закулісних інтриг. В основі грають переважно власні вихованці, що всі за виключенням Артема Швеця є дуже молодими. Якщо нам вдасться зберегти склад, то це може бути команда на роки.

- Розкажіть про цілі на сезон.

- Завдання максимальні, а там вже як вийде. Сьогодні через призму поєдинків ми продемонстрували, що можемо обіграти фактично будь-яку команду, так само, як нажаль, і програти. Серед усіх клубів Суперліги явно виділяються «Хімік» та «Будівельник». Інші 8 команд, за виключенням «Політехніки», приблизно рівні. Ми на виїзді програли 20 очок «Азоту», який нині перебуває на 10-й сходинці. Це говорить про те, що клуби непередбачувані

Источник: bckiev.com.ua

Добавил: YaroslavKyiv
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.