вверх  обратно

Обзор недели в Суперлиге: новые рекорды, яркие победы и досадные поражения

16.12.2014
Минулого тижня відбулися чергові матчі Чемпіонату України серед команд Суперліги, за підсумками яких до вашої уваги традиційний хіт-парад найяскравіших подій.
Команда тижня
Протягом тижня один із аутсайдерів «ДніпроАЗОТ» здобув дві перемоги, суттєво покращивши своє турнірне становище та зберігши шанси на боротьбу за плей-офф. Спершу підопічні Валерія Плеханова обіграли «Говерлу» з рахунком 76-67 , а потім, ліквідувавши 14-очкове відставання, завдали поразки «Галичині» ( 88-72 ).
Гравець тижня
Захисник «ДніпроАЗОТу» Юджин Харріс відіграв ключову роль у двох перемогах своєї команди. В матчі з «Говерлою» легіонер відзначився 15 очками, 9 передачами та 7 підбираннями (27 РЕ), в матчі з «Галичиною» – 37 очками (35 РЕ). Варте уваги й те, що загалом за дві гри лідер «стрижів» реалізував 11/16 триочкових.
Рекорди тижня
Обидва рекорди сезону, встановлені минулого тижня, були зафіксовані у матчах за участю «ДніпроАЗОТу». Так, центровий «Говерли» Рікардо Гленн у грі проти «стрижів» зібрав 20 відскоків. Попередній найкращий показник (18 підбирань) належав п'ятому номеру «Києва» Максиму Сандулу . Своєю чергою, захисник «АЗОТу» Юджин Харріс у поєдинку з «Галичиною» реалізував 8/11 триочкових кидків. До цього по 7 влучних дальніх пострілів за гру вдавалися Дереку Нідему («Хімік») та Девіду Даунсу («Миколаїв»).
Відродження тижня
Після трьох поспіль поразок «Дніпро» порадував своїх уболівальників двома перемогами: над «Галичиною» ( 74-52 ) та «Говерлою» ( 86-79 ), повернувшись до числа претендентів як мінімум на третє місце в чемпіонаті.
Реванш тижня
У матчі сусідів по турнірній таблиці «Черкаські Мавпи» обіграли «Київ» із рахунком 83-74 , реабілітувавшись за поразку від киян у першому колі. Якщо тоді «вовки» перервали переможну п'ятиматчеву серію черкащан, здолавши суперника на виїзді з рахунком 96-80 , то тепер уже команда Максима Міхельсона зупинила успішну ходу столичної команди чемпіонатом (до цього «Київ» переміг у шести матчах із семи).
Данк тижня
Дует тижня
Дует легіонерів «Черкаських Мавп» у матчі з «Києвом» зіграв напрочуд продуктивно, принісши своїй команді не тільки більше половини очок, а й перемогу. Захисник Кемерон Ранделс завершив поєдинок із 22 очками, 11 передачами та 7 підбираннями (31 РЕ) в активі. На рахунку форварда Ешлі Хемілтона 23 очка та 8 підбирань (28 РЕ).
Трансфер тижня
Один із лідерів «ОДЕСИ» Андрій Агафонов не брав участь у грі з «Хіміком». Як з’ясувалося, форвард залишає не тільки одеський клуб, а й Суперлігу, щоб продовжити свою кар’єру в одному з європейських чемпіонатів. Нагадаємо, що в цьогорічному чемпіонаті Агафонов провів 13 матчів, відзначаючись 13.3 очка, 7.2 підбирання та 2.6 передачі в середньому за гру. Баскетболіст входить до десяти найкращих бомбардирів Суперліги за останні шість сезонів (2203 очка у 228 матчах), посідає третє місце за підбираннями (1130) та рейтингом ефективності (2816).

Источник: superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.