вверх  обратно

Обзор недели в Суперлиге: победы, рекорды и самые яркие моменты

24.11.2014

Минулого тижня відбулися останні матчі першого кола Чемпіонату України «Суперліга», за підсумками яких змінився розподіл місць у турнірній таблиці. Крім того, як завжди, вболівальники стали свідками яскравих моментів, нових рекордів, несподіваних поразок і вольових перемог, традиційний огляд яких до вашої уваги.

Гравець тижня

38 очок (16 у першій половині, 22 – у другій), 8/13 двоочкових, 5/9 триочкових і 7/7 штрафних кидків – із такими показниками захисник «Києва» та найкращий бомбардир Чемпіонату України Руслан Отверченко закінчив матч із «Ферро-ЗНТУ», ставши головним героєм зустрічі та фактично принісши перемогу своїй команді з рахунком 80-75 . Крім того, йому вдалося встановити нові рекорди сезону за результативністю та рейтингом ефективності (38 РЕ).

«Камбек» тижня

У матчі з «ОДЕСОЮ» «Черкаські Мавпи» здійснили вражаючий «камбек», поступаючись 35-16 у другій чверті (-14 за підсумками першої половини), та здобули перемогу з рахунком 81-77 . Важливу роль в успіху черкащан відіграв молодий форвард Олександр Кобець , якому іноді не вистачає стабільності, однак цього разу він був нестримним і провів найкращий матч у сезоні, відзначившись за його підсумками 21 очком і 7 підбираннями (26 РЕ).

Перемога тижня

У битві аутсайдерів чемпіонату «Політехніка-Галичина» з великими труднощами обіграла на домашньому паркеті «ДніпроАЗОТ» із рахунком 8 4-82 . Причому, після першої половини господарі поступалися 31-46. Для львів’ян, які ненадовго навіть залишили останню сходинку турнірної таблиці, ця перемога стала першою в нинішньому сезоні.

Данк тижня

Лідер тижня

Здолавши «Ферро-ЗНТУ» з рахунком 78-56 , «Хімік» завершив перше коло зі стовідсотковим показником – 10 перемог у 10 матчах і ще більше зміцнив своє лідерство в турнірній таблиці.

Рекорд тижня

У переможному матчі з «Ферро» «Хімік» повторив рекорд сезону за підбираннями, зібравши 54 відскоки.

Перевага тижня

У ході матчу з «Галичиною» «Дніпро» лідирував +37, а в підсумку завершив гру з рахунком 93-56 на власну користь.

Своєю чергою, «Миколаїв», який обіграв «Черкаські Мавпи» з рахунком 86-63, мав тотальну перевагу в боротьбі за підбирання, зібравши вдвічі більше відскоків, ніж суперник (51/25). Майже 1/3 підбирань «корабелам» забезпечили Олександр Кушніров (12), В'ячеслав Череповський (10) і Павло Буренко (11).

Реабілітація тижня

Програвши «Галичині», через день «ДніпроАЗОТ» зумів реабілітуватися перед власними вболівальниками, завдавши поразки «Говерлі» ( 81-73 ).

Цитата тижня

Найефективніший гравець чемпіонату, лідер «Дніпра» Станіслав Тимофеєнко поділився враженнями від першого кола у Facebook:

« Ну что, вот и закончился первый круг, хорошей победой, моя команда закончила его с показателем « 6-4 » ,возможно на старте от нас ожидали намного большего, у нас были взлеты и падения, были легкие победы и обидные поражения, возможно которых мы не заслуживали, но самое главное мы остаемся командой и верим друг в друга, у нас есть время сделать выводы и в дальнейшем не допускать тех ошибок которые мы допускали в проигранных играх. Будем радовать своей игрой всех наших болельщиков ? #?teamdnipro ».

Источник: superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.