вверх  обратно

Маркус Уокер: "Имею честь играть в одном из лучших клубов Суперлиги"

4.08.2011

Яскравий новачок БК "Говерла", 25-річний американський захисник Маркус Вокер, розмірковує про підкорення чемпіонату Ісландії, міжсезонну підготовку, а також український етап своєї кар’єри…

- Маркусе, підходить до завершення літо і не за горами підготовка до нового сезону. Розкажи, як ти провів міжсезоння?
- Я тренувався у Канзас-Сіті (штат Міссурі) з персональним тренером, а також грав та був задіяний у літньому таборі "Hart Management". Мав час також попрацювати з гравцями шкільної та студентської ліг нашого міста. 

- Як у тебе виник варіант продовжити кар’єру саме в Івано-Франківську?
- Я вибрав Івано-Франківськ, тому що побачив наскільки там активно розвивається і має реально велику підтримку баскетбол. Окрім того я грав у Лас-Вегасі разом з Еріком Колментом та Данте Свонсоном і вони розповіли мені про Україну, івано-франківський клуб, ставлення до гравців та турботу адміністративного штату та керівництва. Відверто, це мене дуже переконало, тож у новому сезоні гратиму саме у "Говерлі".



- До речі, ти щось чув до цього про БК "Говерла"?
- Як знаю, що "Говерла" має чудових фанів та хорошу організацію у клубі. Тож я матиму велику честь грати у такій класній команді. Приємно, що мене тепло зустріли вболівальники, які написали багато хороших слів в Інтернеті. Щодо того, чи знав я що про "Говерлу" раніше? По-перше, я в курсі, що найвища гірська вершина України має назву Говерла. Окрім того недалеко від Івано-Франківська є відомий гірськолижний курорт, ну і, відповідно, клімат у карпатському регіоні не теплий. 

- До речі, ти згадав про Колмена і Свонсона, з якими грав у Вегасі. Що можеш сказати про цих виконавців?
- Ерік і Данте дуже класні хлопці. Обидва – професіонали, які, водночас, не показують з себе баскетбольних зірок. Водночас, вони дуже веселі і створюють неймовірний настрій для оточуючих. Я би із задоволенням пограв з ними у одному клубі. Ми би принесли багато користі не тільки одне одному, а й нашій команді.

- Гаразд, минулого сезону ти змагався у чемпіонаті Ісландії. Що можеш сказати про тамтешню першість?
- Рівень баскетболу Ісландії досить непоганий. Кожна з команд першості має, максимум, по одному американському виконавцю. Але це не заважає місцевим гравцям на рівних конкурувати з легіонерами. Більшість клубів Ісландії рівні за класом, тож більшість матчів були досить напруженими і складними. Загадом мені сподобалася і сама країна, тож сезон 2010-2011 став дуже гарним початком європейської кар’єри. До речі, з нового сезону в Ісландії кожна з команд може заявити вже по двоє американських легіонерів, тож, гадаю, рівень гри буде ще вищім.

- Який стиль баскетболу тобі до вподоби?
- Я люблю швидкісний баскетбол. Тому на майданчику я, як правило, справжній "живчик", граю з пристрастю та повною самовіддачею. Баскетбол – це моє життя і я люблю його всім серцем.

БК "Говерла"

Добавил: BCGOVERLA23
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.