вверх  обратно

События недели в Суперлиге: разгромы, неожиданности, рекорды и антирекорды

10.11.2014

Минулого тижня відбулися чергові матчі Чемпіонату України серед команд Суперліги, найбільш цікаві моменти яких ми традиційно пропонуємо вашій увазі.
 
Команда тижня
 
Протягом минулого тижня «Київ», який до цього з однією перемогою в активі перебував у нижній частині чемпіонату, суттєво покращив своє турнірне становище. Спершу столичний клуб розгромив львівську «Політехніку-Галичину» з рахунком 98-64, а потім вирвав важку перемогу в івано-франківської «Говерли» (72-69). В обох матчах ключову роль у перемогах «вовків» відіграли Максим Луценко, Максим Сандул й Артем Швець.
 
Блок-шотер тижня
 
Вагомий внесок у дві перемоги «Києва» зробила ціла низка гравців, серед яких вирізняється центровий Максим Сандул, котрий за підсумками матчів із «Говерлою» та «Галичиною» записав на свій рахунок 12 (!) блок-шотів. До речі, саме «бігмен» «Києва» лідирує серед гравців Суперліги в даній статистичній категорії.
 
Перемога тижня

 
«Черкаські Мавпи» довели, що заслужено посідають другу сходинку турнірної таблиці, обігравши одного з фаворитів першості «Дніпро» з рахунком 74-69. Героєм поєдинку став центровий черкасців Ігор Чумаков, котрий повністю переграв передню лінію суперника, здобувши в підсумку 24 очка при 6 зібраних відскоках.
 
Розгром тижня
 
Матч у Южному не виправдав очікувань. Замість напруженої боротьби, притаманної південному дербі, вболівальники стали свідками розгрому «Миколаєва» лідером турнірної таблиці «Хіміком» з рахунком 92-46. Безумовно, на це вплинули кадрові втрати «корабелів» (у матчі не брали участь Дмитро Глєбов і Михайло Галенко, а Олександр Кушніров відіграв лише три хвилини), проте головна причина, напевно, все ж таки, полягає в мотивації.
 
Антирекорд тижня
 
«Миколаїв» став автором нового антирекорду сезону 2014-2015 рр., зумівши здобути за гру лише 46 очок.
 
«Камбек» тижня
 
У матчі з «Ферро-ЗНТУ» «ОДЕСА» здійснила потужний «камбек», відігравши 13 очок і ледве не вирвавши перемогу в запоріжців.
 
Дебют тижня

 
У матчі з ОДЕСОЮ» за «ДніпроАЗОТ» дебютував американський форвард Кріс Фергюсон, котрий відзначився, 6 очками, 9 підбираннями та 2 передачами, втім, за словами наставника «стрижів» Валерія Плеханова, абсолютно не вразив.
 
Серія тижня
 
«Хімік» і «Галичина» не зраджують собі. На тижні команди продовжили власні серії: южненці здобули восьму перемогу поспіль, «леви» зазнали сьомої поразки поспіль.

Источник: superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.