вверх  обратно

События недели в Суперлиге: победы, рекорды, дебюты

3.11.2014
Минулого тижня відбулися чергові матчі Чемпіонату України серед команд Суперліги, найбільш цікаві моменти яких ми традиційно пропонуємо вашій увазі.
 
Фото тижня
 
 
 
Матч тижня
 
У Дніпропетровську відбувся найцікавіший поєдинок ігрового тижня, в якому «Дніпро» дав бій чинному чемпіону «Будівельнику», поступившись супернику в напруженій боротьбі тільки на останніх секундах із рахунком 70-72.
 
Команда тижня
 
Після стартової поразки від лідера першості «Хіміка» «Черкаські Мавпи» здобули вже чотири перемоги поспіль, заслужено перебуваючи вгорі турнірної таблиці. Протягом тижня команда Максима Міхельсона обіграла «ДніпроАЗОТ» на виїзді (97-81) та «Ферро-ЗНТУ» вдома (77-72).
 
Гравець тижня
 
Форвард «ОДЕСИ» Денис Носков відіграв ключову роль у двох перемогах своєї команди над «Говерлою» (90-71) та «Галичиною» (75-69). У середньому за гру баскетболіст відзначався 21.5 очка, 5.5 підбирання, 3.5 передачі, 2 перехоплення та 28 балами РЕ. При цьому, лідер «акул» у сумі реалізував 7/7 двоочкових, 8/14 триочкових і 5/7 штрафних.
 
Лідер тижня
 
«Хімік» продовжує здобувати перемоги в Чемпіонаті України. На тижні южненці спершу обіграли «Говерлу» (76-65), а потім розгромили «Галичину» (98-54). Тож питання, хто зупинить переможну ходу команди Карліса Муйжнієкса, залишається актуальним.
 
 
Повернення тижня
 
У матчі з «Галичиною» центровий «Хіміка» Артем Пустовий нарешті повернувся на паркет після травми. П'ятий номер южненців вдало увійшов у гру, здобувши 8 очок ще до великої перерви. А загалом на рахунку «бігмена» 10 очок за 11 хвилин, проведених на майданчику.
 
 

Welcome back, Artem Pustoviy. #slukr #basketball #ukraine @bc_khimik

Фото опубликовано Superleague (@slukr) в

 
Перемога/поразка тижня
 
«ДніпроАЗОТ» нарешті зумів перервати смугу невдач, у красивому стилі обігравши «Київ» із рахунком 71-52. На окрему увагу заслуговують три показники команди, на чому після матчу наголосив наставник «стрижів» Валерій Плеханов: 48 підбирань, 23 передачі та 5 втрат.
 
Однак уже в наступному матчі дніпродзержинці перекреслили власне досягнення, поступившись іншій столичній команді «Будівельнику» з рахунком 48-81 (максимальна різниця в рахунку в ході гри складала 42 очка). При цьому, «АЗОТ» програв підбирання (33 проти 45 в суперника), віддав лише 12 передач і припустився 21 втрати.
 
Дуель тижня
 
Епічне протистояння центрового «ДніпроАЗОТу» Владислава Кондратьєва, котрий ще минулого сезону захищав кольори «Києва», та його візаві Максима Сандула прикрасило матч у Дніпродзержинську. П'ятий номер «стрижів» записав на свій рахунок 27 очок і 12 підбирань (37 РЕ). «Бігмен» столичної команди відзначився 17 очками та 16 зібраними відскоками (31 РЕ).
 
Рекорди тижня
 
У переможному матчі з «Галичиною» «Хімік» встановив нові рекорди сезону, реалізувавши 34 двоочкові кидки та 40 кидків із гри.
 
Матч між «АЗОТом» і «Черкаськими Мавпами» поки що став найрезультативнішим у сезоні, адже на двох команди здобули 178 очок. Крім того, захисник дніпродзержинців Юджин Харріс встановив новий рекорд сезону за здобутими очками (30).
 
Центровий «АЗОТу» Владислав Кондратьєв у матчі з «Києвом» відзначився одразу двома рекордами сезону: реалізував 13/17 двоочкових і здобув 37 балів РЕ.
 
У ході гри з «Ферро» гравці «Миколаєва» реалізували 19/36 триочкових кидків, встановивши новий рекорд сезону. По 3 дальніх кидки на рахунку Павла Буренка та В'ячеслава Череповського, 2 — в активі Анатолія Шунделя. Девід Даунс став автором 7/9 влучних триочкових.
 
Антирекорд тижня
 
У першій чверті матчу з «ОДЕСОЮ» «Галичина» зуміла здобути лише 2 очка, на жаль для власних уболівальників, встановивши новий антирекорд чемпіонату.
 
Дебюти тижня

Одразу кілька гравців дебютували в складах своїх нових команд. Так, уперше за «Черкаські Мавпи» в матчі з «Ферро» зіграв Ігор Крівцов, відзначившись 6 очками та 4 підбираннями. Майку «ДніпроАЗОТу» вдягнув Станіслав Серпелін (2.5 очка в двох матчах). Зрештою, в матчі з «Хіміком» в складі «Галичини» дебютували Ілля Шемосюк і Володимир Орленко. Захисник став автором 13 очок, центровий — 6 очок і 3 підбирань. 

Источник: superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.