вверх  обратно

"Ферро-ЗНТУ" начинает подготовку к сезону

2.08.2011

У перший день серпня баскетболісти запорізького «Ферро-ЗНТУ» майже повним складом (за винятком трьох американських легіонерів) на базі Палацу спорту ВАТ «ЗАБ» розпочали підготовку до сезону. Керували тренуванням незмінний головний тренер команди протягом останніх трьох років Кирило Большаков та його помічники Дмитро Щиглинський і Єгор Большаков.

Як розповів президент клубу Валерій Елькінсон, на сьогодні команда укомплектована на 90 відсотків. Перш за все, вдалося зберегти гравців, які були стрижневими в попередньому складі – Олександра Рибалка, Георгія Кондрусевича і Річарда Гуіна. Залишаються в команді також Станіслав Овдєєнко і Яків Змитрович. З чотирма легіонерами вирішено було розпрощатися, а натомість вівся цілеспрямований пошук виконавців, які б забезпечили швидкісний баскетбол, що був притаманний «Ферро-ЗНТУ» у позаминулому чемпіонаті Суперліги.

— Виходячи з цього, - каже Валерій Альбертович, - ми запросили молодого розігруючого Ренді Калпеппера, який добре зарекомендував себе в американському університетському баскетболі, та його співвітчизника форварда Тоні Крокера, котрий минулий сезон вдало провів у чемпіонаті Угорщини, став переможцем конкурсу слем-данків, брав участь у Матчі зірок. Залишилося закрити позицію важкого форварда – центрового, на яку ми також підшукуємо легіонера. Звичайно, з урахуванням нашого бюджету важко знайти гарного гравця, але кандидатури є… Розширили ми ростер команди за рахунок двох досвідчених українських баскетболістів – розігруючого Артема Буцького та п’ятого номера Вадима Матюкевича, а також молодих гравців – важкого форварда Станіслава Дикого та високорослого Ігоря Чумакова, який має непогану школу. Залучені до тренувань основного складу й лідери дубля Іван Тимощук і Максим Козловець. Ми прагнемо збільшити кількість гравців, здатних активно захищатися, грати у швидкий баскетбол. Цій меті буде підпорядкована вся підготовка до сезону.

Наставник «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков так озвучив свою тренерську концепцію:
— Наша команда має стати найшвидшою в Суперлізі, не гіршою в плані організації захисних дій і однією з найбільш видовищних. Незалежно від результату тієї чи іншої гри глядачі мають отримувати естетичне задоволення від баскетболу і залишати зал у гарному настрої. До цього ми прагнутимемо.

Протягом двох тижнів «Ферро-ЗНТУ» тренуватиметься в Запоріжжі. 12 серпня мають прибути з-за океану легіонери, тож на 15-денний навчально-тренувальний збір до Алушти команда вирушить уже в повноцінному складі. 16 – 18 вересня у Палаці спорту ВАТ «ЗАБ» відбудеться традиційний Меморіал В’ячеслава Гаврилова, у якому суперниками наших баскетболістів будуть команди Одеси, Дніпродзержинська та Кривого Рога. 23 – 25 вересня в Одесі «Ферро-ЗНТУ» візьме участь у турнірі, присвяченому пам’яті олімпійського чемпіона Олександра Білостінного. Загалом до початку чемпіонату Суперліги, який розпочнеться 1 жовтня, заплановано зіграти 8 – 9 матчів.

Регламент майбутнього чемпіонату дещо змінено: регулярну його частину 14 клубів (додалися «Черкаські Мавпи») проведуть у три кола. Після двох кіл визначиться вісімка команд, які поведуть боротьбу за Кубок Суперліги. Календар третього кола буде складено за ранжиром: з кимось запоріжцям доведеться зіграти вдома, а з кимось – на виїзді. Загалом на попередній стадії чемпіонату кожний клуб зіграє 39 матчів. На першому етапі плей-офф суперники гратимуть до трьох перемог, на другому і третьому – до чотирьох. У дублерів календар дещо інший. Матчі першого і другого кіл вони проводитимуть тих же днів, що й основні склади, а третє коло – турами, аби молодь, чий вік обмежений 1990 роком народження, мала час для тренувального процесу.

Баскетбольний клуб «Феро-ЗНТУ» не обмежується вирішенням проблем професіональної команди, а й дбає про популяризацію гри серед аматорів. З цією метою 13 серпня на ігровому майданчику Запорізького електротехнічного коледжу буде проведено турнір «Ferro-ZNTU Streetball Cup», який стане відбірковим етапом до Всеукраїнських змагань зі стрітболу. До речі, очікується, що цей варіант гри невдовзі отримає статус олімпійського виду спорту.



БК "Ферро-ЗНТУ"

Добавил: juve7
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.