вверх  обратно

Мужская юниорская сборная осталась в Дивизионе А

1.08.2011

Чоловіча юніорська збірна України завершила Чемпіонат Європи перемогою над Чехією з рахунком 87-73 (23-21, 27-18, 23-14, 14-20). Володимир Герун і Клим Артамонов, здобувши більше половини командних очок, стали головними героями матчу. Доволі легка перемога України пояснюється й тим, що, на відміну від попередньої зустрічі обох команд, лідер чеської збірної Мартін Кріж цього разу участі у грі не брав.

Володимир Герун став автором п’ятого дабл-даблу на Євробаскеті (найкращий показник), записавши на свій рахунок 25 очок, 10 підбирань, 3 передачі, 3 блок-шоти та 2 перехоплення. 24 очка, 6 підбирань, 5 перехоплень і 4 передачі заніс до свого активу Клим Артамонов. Ілля Жуковський відзначився 12-ма очками та 3-ма підбираннями, Анатолій Шундель – 10-ма очками, 7-ма підбираннями, 5-ма передачами та 4-ма перехопленнями.
 
Таким чином, у міні-турнірі за виживання збірна України здобула переконливу перемогу, посівши на Чемпіонаті Європи підсумкове тринадцяте місце та зберігши прописку в Дивізіоні А.
 
Одразу два баскетболісти української команди потрапили до п’ятірки найрезультативніших гравців юніорського Євробаскету. Володимир Герун із 18.2 очка опинився на третьому місці. Четвертим із показником 17.4 очка став Клим Артамонов. Данило Зуйков (11.8 очка) замкнув двадцятку бомбардирів Чемпіонату Європи.
 
У суперечці найкращих «ребаундерів» турніру Володимир Герун кількома десятими поступився чеху Мартіну Кріжу, посівши друге місце (11.1 підбирання в середньому за гру), зате обійшов усіх суперників у статистичній категорії «блок-шоти» (2.1 у середньому за гру).
 
Клим Артамонов, своєю чергою, став першим за перехопленнями (3.3 в середньому за гру) та другим серед найкращих асистентів Євробаскету (5.1 передачі в середньому за гру).
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.