вверх  обратно

Максим Мирошниченко: "Верю, что у меня и моих молодых партнеров все получится"

6.10.2014

У минулому сезоні у складі «Черкаських Мавп» дебютувала у Суперлізі ціла плеяда перспективних гравців. Цьогоріч початок професійної кар’єри для вихованців «Черкаських Мавп» виглядає уже як належне. Вони не лише можуть скласти конкуренцію досвідченішим гравцям, але й часто виграють її. Приміром, у матчах Кубка Венето Максим Мірошніченко нічим не поступався іноземцям – Сендерсу та Бартону. Щоправда, і від невдалих ігор молодь незастрахована. Зокрема, провальна кінцівка у грі проти «Азоту» лежить і на плечах Мірошніченка. Про це і не тільки ми поговорили із молодим розігруючим «Черкаських Мавп» напередодні старту нового сезону.

– Максиме, уже вчора ви мали починати чемпіонат, але старт перенесли. Як у команді це сприйняли, адже знаю, що налаштовувалися дуже серйозно.

– Так, дійсно. Ми серйозно готувалися на цю неділю, готувалися під «Київ». Багато працювали, розбирали суперника. На жаль, зіграти не вдалося і, що головне, ми маємо починати проти «Хіміка», одного з фаворитів Суперліги. Звісно, такою грою важкувато стартувати, але ми граємо вдома і маємо боротися за перемогу. З іншого боку, у команди ще є тиждень підготовки. У нас є кілька нових напрацювань і за тиждень ми можемо їх награти.

– Як вважаєш, наскільки сильна зараз команда? Які завдання перед нею можна ставити у нинішній Суперлізі?


– Команда у нас дуже молода, думаю, це одночасно наш плюс та мінус. Дуже багато гравців, які амбітні та емоційні. Ми дуже хочемо перемагати, адже до цього привчені. Більшість своїх матчів на юнацькому рівні ми вигравали, хочеться продовжити це і у професіоналах. Перша мета, яка у нас є – потрапити у плей-оф, а далі подивимося. Тренер говорив, що ще можуть бути зміни. Якщо ми підсилимо трохи склад, то не виключено, що можемо поборотися і за нагороди, адже більшість клубів теж мають молодий склад.

– Ти сказав про професіоналів. Чи зараз уже відчуваєш себе профі?


– За великим рахунком, перехід з юнацького баскетболу в професійний у нас відбувся ще наприкінці минулого сезону, коли ми грали у Суперлізі. За той період ми багато чому навчилися і отримали потрібний досвід. Приміром, після тих кількох місяців у Суперлізі ми значно комфортніше себе почували у матчах зі своїми ровесниками. Особливо це було відчутно на чемпіонаті Європи. Ми виходили і грали з деякими гравцями, з якими зустрічалися уже до цього, але відчували себе на півголови вище, що і дозволило нам виграти срібні нагороди.

– У це міжсезоння «Мавпи» взяли участь у двох турнірах. Епізодично команда показувала хороший баскетбол, але статистика виглядає не дуже. Ви програли 5 матчів з 6-ти. Морально на команду це не тисне?


– Звісно, це неприємний удар, у першу чергу, по іміджу команди, але це передсезонні ігри, які відрізняються від офіційних. Ми багато експериментували, але могли виграти більше, ніж одну гру. Приємно, що ця перемога припала на другий матч проти «Говерли». До цього ми вже їй програвали і було принципово здобути перемогу у другому матчі. Перед грою у нас була розмова з капітаном, він нас «заводив». Навіть сказав, що з нього поїздка «на шашлики» у вихідний, якщо переможемо.

– Ти говориш про матчі, які могли і виграти. Один з таких – гра проти «Азота». Ви провалили кінцівку, одним з винуватців цього, власне, і був ти, коли не пішов на підбирання, яке забрав Байда. Довго згадував цей матч?

– О, так. Це окрема історія. Якщо чесно, цей епізод і досі у мене перед очима. Не знаю… Це дійсно була дитяча помилка. Насправді я слідкував за штрафним і думав лише про те, щоб Авдєєнко його не влучив, бо розумів, що підбирання ми виграємо. Він не влучив, але потім сталося щось незрозуміле. Прикро за таку помилку, капітан мені відразу пояснив, що і як. Зараз уже навіть на тренуваннях біжу за такими м’ячами.

– Після одного з матчів Кубка Венето тренер сказав, що ти на фоні Бартона та Сендерса виглядав переконливіше. Виходить уже зараз готовий до конкуренції з іноземцями?


– Мені приємно, якщо він таке сказав. Але я знаю, що мені ще дуже багато потрібно працювати. Так, я готовий складати конкуренцію іноземцям і переконаний, що мені це вдасться зробити. Зараз я себе відчуваю дуже комфортно у цій команді, у мене є певна психологічна перевага над новачками, але це ще потрібно підкріплювати і баскетбольною складовою. Вірю, що у мене та моїх молодих партнерів це вдасться.

Источник: mavpabasket.com

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.