вверх  обратно

Максим Михельсон: "Прослеживается прогресс в игре команды"

25.09.2014

Після Меморіалу Гаврилова гравці «Черкаських Мавп» отримали кілька вихідних. Після невеликої паузи помаранчево-чорні розпочнуть завершальний етап підготовки до старту чемпіонату. Під час паузи у тренувальному процесі Максим Міхельсон розповів про останні товариські матчі та бачення нового сезону.

– Максиме Сергійовичу, наскільки Ви задоволені останнім товариським турніром, у якому взяли участь «Черкаські Мавпи»?

– Перш за все, я задоволений тим, що ми змогли взяти участь у цьому турнірі, адже напередодні старту сезону спаринги дуже важливі. Хочеться висловити вдячність «Ферро», що запросили нас. На турнірі для нас було три абсолютно різні гри. У першому матчі я був повністю незадоволений психологічно-емоційним складом гри, правда, дещо можна було скинути на те, що ми вийшли на гру відразу після дороги. У другому матчі проти «Говерли» ми ставили завдання зіграти на результат, без експериментів зі складом. Хлопці впоралися з цим і цей матч мене потішив, самі розумієте, перемагати завжди приємно, тим більше, ми зуміли переграти команду, якій тиждень тому програвали. Щодо третього матчу, то він був неоднозначним, було багато спадів під час матчу, ми вели з потрібною нам різницею, але втримати перемогу не змогли. Насамперед, молодь не змогла впоратися з власними емоціями, особливо коли команда повела в рахунку, їм захотілося забивати, більшість з них забула про захист і довела гру до такої кінцівки, яка все ж видалася доволі спірною.

– Виходячи з цього, команда зараз показує баскетбол на рівень вищий, ніж то було на Кубку Венето.


- Однозначно, ми зробили крок уперед і це один з головних позитивних моментів, який ми привезли із Запоріжжя. Зараз ми показуємо баскетбол дещо вищого рівня і в плані захисту, і в плані організації. В силу об’єктивних причин ми виглядали не дуже свіжими на цьому турнірі, але загалом простежується прогрес в грі.

– Що можете сказати про новачків команди, від яких багато в чому залежатиме гра клубу у Суперлізі?

– Можу сказати, що ми задоволені Станіславом Завадським. Є моменти, де потрібно ще допрацювати, але це нормальний робочий процес. Ми отримали багато інформації з останніх турнірів і завдяки командній та індивідуальній роботі підправимо недоліки. Плюс до цього слід розуміти, що Станіслав, на відміну від інших гравців, абсолютно не мав відпочинку влітку і працював у збірній України, тому його фізичний стан не такий, як у решти хлопців. Бартон же викликає двоякі враження, гравець він дуже молодий і робить фактично ті ж самі помилки, як і наша молодь. Тому зараз у мене великі сумніви щодо того, чи залишатимемо його в команді. Він дещо випадає з нашого задуму, адже головна мета у підписанні легіонера на цю позицію – передача досвіду молоді, яка у нас закриває задню лінію, тому питання щодо Антоніо поки відкрите.

– Команда розпочне чемпіонат 5-го жовтня. Як плануєте заповнювати цей час?


– Після приїзду із Запоріжжя у нас були відновлюючі процедури, також дали гравцям кілька днів відпочити від баскетболу, аби вони відновили свої фізичні сили. Тренерський штаб за цей час проаналізує інформацію, яку ми привезли із Запоріжжя. Попереду у нас техніко-тактична робота. Насправді у нас видався дещо затягнутим етап фізпідготовки. Планувалося провести три тижні у цьому циклі, але вийшло трохи більше, втома була помітною. Важкувато виглядали хлопці і в Черкасах, і в Запоріжжі, хоча на останньому турнірі, знаючи їх стан, вони рухалися відносно легко, це всиляє певний оптимізм.

– У минулому сезоні вихованці клубу уже відчули Суперлігу, але було то доволі стихійно. Зараз підготовка йде повноцінною і дехто з них є навіть гравцями основної обойми. Які сподівання у цьому сезоні Ви покладаєте на нашу молодь?


– Зараз для нас головне, аби молодь розуміла свою роль у команді, на сьогодні далеко не всі це можуть зробити. Вони великою групою перейшли з юнацького баскетболу у дорослий і відчуття, що вони потрапили у Суперлігу, дещо змазалось. Знайомі партнери, знайомий тренер – це все якось підкуповує. Вони ж мають особливо уважно підходити до кожної своєї хвилини у Суперлізі і кожен з них має розуміти, що головна вимога – максимальна концентрація у захисті. Зараз їм потрібно вийти на майданчик і відпахати свої хвилини. На сьогодні вони дуже хочуть забивати і це було помітно в останніх матчах. Коли ми відривалися у рахунку, молоді гравці забували про свої обов’язки, про захист і всією п’ятіркою йшли атакувати. Ось це для них потрібно виправляти і бути психологічно готовими до Суперліги.

– Ви вже визначилися з 12-ма гравцями, які будуть в основі?


– Зараз я бачу 14 гравців. Всі вони тренуватимуться з основою, але 2-3 гравці випадатимуть із ростера перед іграми, таким чином, у нас буде бажана конкуренція і дещо нівельовані тепличні умови, у які сьогоднішню молодь відправила ситуація в країні.

– Якщо об’єктивно оцінювати склад команди на новий сезон, то він явно слабший, ніж у попередніх сезонах, але ключову роль у ньому гратимуть черкащани, які виросли у «Черкаських Мавпах». Як вважаєте, це підігріє цікавість вболівальників?


– Я вірю у те, що наші вболівальники приходитимуть і підтримуватимуть хлопців, які протягом семи років грали тут за дитячі та юнацькі команди. Звісно, ми намагатимемося знаходити й інший стимул для них – битися за перемогу у кожній грі і намагатися показати красивий змістовний баскетбол. У свою чергу, вболівальників хотів би попросити набиратися витримки і пробачати індивідуальні помилки, які обов’язково мають бути у молодих гравців. У нас досвідчені гравці поки лише у передній лінії, серед гравців задньої ланки у нас виключно молодь, а це саме ті позиції, які багато часу проводять з м’ячем і, відповідно, більше помиляються.

– Ви бачили уже низку команд, які гратимуть проти вас у Суперлізі. Як вважаєте, на що у цьому сезоні можуть претендувати «Черкаські Мавпи»?


– Думаю, ще рано робити якісь висновки. Більшість клубів ще очікують на підсилення, зокрема, команди «Приватівської групи» ще не отримали повного фінансування і більшість з тренерів очікують підсилення. Якщо говорити про ті клуби, з якими ми грали на обох турнірах, то це приблизно однакового рівня команди, про що і говорять результати. У кожній з цих команд є досвідчені українські баскетболісти і талановита молодь.

Источник: mavpabasket.com

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.