вверх  обратно

Состоялась пресс-конференция турнира AeroSvit Cup

28.07.2011

28 липня у київському Палаці спорту відбулася прес-конференцію з нагоди проведення у Києві міжнародного баскетбольного турніру AeroSvit Cup-2011. У прес-конференції взяли участь:

·Майк Фрателло, головний тренер збірної України з баскетболу;

·Олександр Волков, президент Федерації баскетболу України;

·Олександр Авдєєв, в.о. генерального директора авіакомпанії «AeроСвіт».

Турнір AeroSvit Cup відбудеться 29-31 липня у Палаці спорту за участі збірних України, Естонії, Білорусі та Йорданії.

ЗБІРНА УКРАЇНИ на турнірі AeroSvit Cup вперше зіграє у Києві під керівництвом американського наставника Майка Фрателло. Перед турніром команда провела навчально-тренувальний збір у м.Клайпеда (Литва). Під час збору відбулося знайомство команди та тренерського штабу, було відпрацьовано деякі тактичні схеми. Багато часу було присвячено фізичній підготовці.

AeroSvit Cup стане першим етапом підготовки збірної України до виступу на чемпіонаті Європи у Литві. Група D, в якій виступатиме збірна Україна, свої матчі гратиме у Клайпеді з 31 серпня по 5 вересня. Суперниками українців у групі будуть збірні Росії, Словенії, Болгарії, Грузії, Бельгії. Усі ігри збірної України на Євробаскеті в прямому ефірі транслюватиме телеканал «2+2».

В рамках підготовки до чемпіонату Європи з 1 по 10 серпня збірна України проведе НТЗ та спаринг-матчі зі збірною Білорусі у Києві. З 11 по 25 серпня збірна перебуватиме на зборі в Туреччині. 29 серпня команда вилетить до Клайпеди,

Під час прес-конференції Олександр Волков та Майк Фрателло представили тренерський штаб збірної України:

Майк Фрателло (Mike Fratello, USA) – головний тренер

Брайян Гіл (Brian Hill, США)– асистент головного тренера

Едвард Пінкні (Edward Pinckney, США) – асистент головного тренера Кенні Аткінсон (Kenny Atkinson, США) – асистент головного тренера

Річ Далатрі (Richard Dalatri, США) – асистент головного тренера, тренер з фізпідготовки

Денис Журавльов (Україна) – асистент головного тренера

Пат Зіпфель (Patrick Zipfel, США) – скаут

Дайс Йошимото (Daisuke Yoshimoto, ЯПОНІЯ) – відео-координатор

Майк Роберт Фрателло – 64 роки. Один з найкращих тренерів в історії НБА. Працював з командами «Атланта Хоукс» (1980–90 рр.), «Клівленд Кавальєрз» (1993–99 рр.), «Мемфіс Грізліс» (2004-2006 рр.). В сезоні 1985-86 визнаний Тренером року в НБА. 1989 та 1990 років під началом Майка Фрателло у складі Атланти грав Олександр Волков. Тренерську роботу Майк поєднує з активною телевізійною кар’єрою. Він – один із найпопулярніших баскетбольних коментаторів-аналітиків у США.

Брайян Гіл – 63 роки. Асистент головного тренера “Детройт Пістонс”. Протягом 38-річної тренерської кар’єри працював у штабах “Атланта Гоукс”, “Орландо Меджик”, “Нью-Орлеан Горнетс”, “Нью-Джерсі Нетс”. 1995 року у статусі головного тренера вивів “Орландо Меджик” у фінал Східної конференції.

Едвард Пінкні – 48 років. Зріст 2 м 6 см. Асистент головного тренера “Чикаго Булз”. 1985 року у складі команди Університету Вілланова виграв титул NCAA і отримав титул Most Outstanding Player – аналог MVP. Виступав за клуби НБА “Фінікс”, “Сакраменто”, “Бостон”, “Мілуокі”, “Торонто”, “Філадельфію”, “Майямі”. З 1997 р. працював теле- і радіо-аналітиком у “Майамі Гіт”. Був асистентом головного тренера в командах “Вілланова Вайлдкетс” та “Мінесота Тімбервулвз”

Кенні Аткінсон – 44 роки, асистент головного тренера “Нью-Йорк Нікс”. З 1991 по 2004 як професійний баскетболіст виступав за клуби Італії, Франції, Німеччини та Іспанії. У 2004-2006 рр. був асистентом тренера у французькому “Парі Баскет Рейсінг”, влітку 2006-го працював асистентом тренера національної збірної Грузії.

Річ Делатрі – 52 роки. Працює в НБА, починаючи з 1987 р. Був одним із перших в Асоціації тренерів, які спеціалізувалися на фізпідготовці. Більше 10 років працює в Італії, зокрема з національною збірною, якій допоміг виграти срібло Олімпійських Ігор в Афінах 2004 р. та бронзу чемпіонату Європи-2003. Має сертифікат тренера з важкої атлетики, а також диплом Московського інституту фізкультури.

Денис Журавльов
– 40 років. Головний тренер БК “Дніпро”, з яким здобув Кубок Суперліги 2011. Як гравець виступав за БК “Київ” з моменту його створення. По завершенні кар'єри гравця 2004-2009 був асистентом головного тренера клубу Ренато Паскуале. Тренував молодіжну збірну України U-20 (2008) та юнацьку збірну України U-18 (2010).

Патрік Зіпфель – тренер НБА зі скаутингу, асистент головного тренера “Г’юстон Рокетс”. Тренерська кар’єра – з 1989 р., в НБА – з 2000 р. (“Лос-Анжелес Кліпперз” 2000-2003, “Портленд Трейл Блейзерз” 2004-2007, “Г’юстон Рокетс” 2007 -)

Дайс Йошимото – 30 років. Менеджер компанії «Hoop1 Video», в 2010-2011 рр. – асистент та відео-координатор «Нью-Джерсі Нетс». До роботи в НБА працював менеджером баскетбольної команди Університету Фордгем (Нью-Йорк), у студентські роки грав і був капітаном команди Університету Johnson&Wales (Провіденс, Род Айленд).

Під час прес-конференції відбулося представлення головного спонсора національної чоловічої збірної України з баскетболу та титульного спонсора турніру «Aerosvit Cup» – авіакомпанії «АероCвіт». Компанія взяла на себе зобов’язання підтримувати збірну протягом всього циклу підготовки до Євробаскету-2011, а також має намір продовжити співпрацю зі збірною в майбутньому.

Президент Федерації баскетболу України Олімпійський чемпіон Олександр Волков повідомив, що допомога «АероCвіту» не обмежується лише комфортними чартерними перевезеннями. «Наші партнери взяли на себе всі витрати, пов’язані із організацією тренувального процесу, запрошенням іноземних тренерів та висвітленням виступу збірної на Євробаскеті».

«Ми чудово усвідомлюємо, що значною мірою завдяки саме видатним українським спортсменам наша країна є упізнаваною в світі. тому компанія «АероCвіт» вважає за честь співпрацювати з ФБУ – однією з найбільш динамічних спортивних федерацій, а також з національною збірною, яку очолює один із найкращих тренерів світу. Інформацію про виступи команди ми поширюватимемо в буклетах на бортах літаків, а також на корпоративних інтернет-ресурсах. Завдяки цьому за баскетбольну збірну вболіватимуть всі пасажири «АероCвіту». Сподіваємося, наша підтримка допоможе команді показати гідний результат у Литві і дасть поштовх для подальшого розвитку баскетболу»,заявив в. о. генерального директора авіакомпанії Олександр Авдєєв.

ЗБІРНА ЕСТОНІЇ виступає в дивізіоні В чеміпонату Європи.
Історія команди:
Олімпійські ігри-1936 (Берлін) – 12 місце.
Учасник 4 чемпіонатів Європи.
1937 р., Латвія – 5 місце.
1939 р., Литва – 5 місце.
1993 р., Німеччина – 6 місце.
2001 р., Туреччина – 13-16 місце.

18-24 серпня 2011 р. збірна Естонії виборюватиме право вийти у групу А в турнірі із командами Австрії, Люксембургу та Нідерландів.

Головний тренер Тійт Сокк, олімпійський чемпіон-1988.

ЗБІРНА БІЛОРУСІ виступає в дивізіоні В Чемпіонату Європи.

12-24 серпня команда виборюватиме право вийти у групу А в турнірі з командами Швеції, Румунії, Албанії та Азербайджану. 16 липня на міжнародному турнірі у Могилеві збірна Білорусі перемогла студентську збірну України – 98:92 (в овертаймі) та поступилася збірній Йорданії – 80:91. Після міжнародного турніру AeroSvit Cup збірні України і Білорусі незабаром знову зустрінуться у Києві. 5-7 серпня команди зіграють спаринг-матчі.
Головний тренер – Андрєй Кривонос.

ЗБІРНА ЙОРДАНІЇ
Історія команди:
Учасник чемпіонату світу FIBA-2010, Туреччина – 21 місце.

FIBA чемпіонат Азії-2009 (Китай) – 3 місце.

FIBA чемпіонат Азії-2007 (Японія) – 5 місце.

FIBA чемпіонат Азії-2005 (Катар) – 7 місце.

FIBA Asia Кубок Станковіча: 2008 р., Кувейт – 1 місце, 2010 р., Ліван – 5 місце.
Азійські Ігри-2006, Катар – 4 місце.

Головний тренер – Томас Болдуїн (США)

ТРАНСЛЯЦІЇ матчів турніру Aerosvit Cup-2011 – НА ТЕЛЕКАНАЛІ “2+2”

ФБУ
 

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.