вверх  обратно

Деян Прокич: "БК "Киев" выбрал путь развития"

7.09.2014

БК «Київ» 2 вересня розпочав другий етап підготовки до сезону. Головний тренер команди Деян Прокіч розповів про те, як пройшов перший, і які зміни відбулися у складі.

- Деяне, розкажіть про перший навчально-тренувальний збір.


- Ми разом з командою в основному працювали над фізичною підготовкою, для того щоб закласти міцний фундамент на майбутній сезон. Звісно, відпрацьовували захист, напад, але в основному займалися фізикою. Багато уваги приділяли тактиці, адже у нас молоді баскетболісти. Із гравців, що вже склалися, напевно тільки Швець, Бобров та Отверченко. Дуже багато молоді, яку можна вчити з нуля.

- Яку гру вам хочеться бачити від своїх підопічних у новому сезоні?


- Зазвичай, коли тренер отримує команду, він не думає про те, яка гра йому подобається. Наставник оцінює підопічних з точки зору в який баскетбол вони зможуть грати. В нас молодий колектив – БК «Київ» вибрав дуже складний шлях. Шлях виховання молоді. Він потребує багато терпіння та знань. Тож мені випала дуже велика честь.

- Хто з баскетболістів колишнього основного складу залишився в команді?


- Можна сказати, що ми починаємо все з нуля. Бо із виконавців, від яких знаємо чого очікувати, за великим рахунком, лише Швець. Всі інші молоді. Ми хочемо щоб вони розвивалися, прогресували. Тому дуже складно на початку шляху сказати, що буде далі. Як ця команда буде розвиватися. І найцікавіше – ми самі навіть не знаємо чого очікувати. У нас звісно є ідея чого хочемо, і як плануємо розвиватись, але поки ще складно уявляємо, що буде в кінці. Ми зараз стоїмо на етапі розвитку. Вибрали шлях виховання молоді, яка повинна добре себе зарекомендувати на рівні Суперліги, і як результат у збірній України.

Особисто я дуже підтримує напрямок клубу. Адже це напрямок прогресу. Розумію, що він складний, але він буде гідно виглядати в очах вболівальників та людей, що спостерігають за командою, і загалом за розвитком баскетболу в Україні.
 

Источник: bckiev.com.ua

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.