вверх  обратно

Защитник "Черкаських Мавп" продолжит карьеру в США

7.08.2014

Вихованець «Черкаських Мавп» Антон Білоус продовжить свою кар’єру у США. Клуб та атакуючий захисник прийняли одноголосне рішення, що заокеанський етап кар’єри допоможе члену баскетбольної сім’ї «Мавп» у його розвитку. Вже наприкінці серпня Білоус вирушить у місто Лі, що у штаті Мен. Там Антон приєднається до місцевої команди Preparatory School (підготовча школа). Тамтешні подібні команди розраховані на прогрес гравців, які після річного навчання у підготовчій школи можуть отримати хороші пропозиції від американських коледжів.

«Навчання у США – це одна з моїх мрій. Я вдячний «Черкаським Мавпам» та баскетболу, що можу це зробити. Влітку у мене було відразу кілька пропозицій. Одна з них від сильної «преп школи» з Лі. Мені запропонували хороші умови з повним пансіонатом і оплатою навчання. Був іще один варіант від коледжу, але там пропонували неповне забезпечення. Зрештою, Preparatory School – це варіант для таких, як я, тобто молодих гравців, які можуть отримати певну освіту і заявити за рік навчання про себе. Моя мета – грати в NCAA у хорошому коледжі. З моєї майбутньої команди у це міжсезоння перейшли у Кентукі (чемпіон NCAA 2014) відразу два гравці. Чому не спробувати повторити їх шлях?! Якщо ж не вдасться, завжди можна себе спробувати у професіоналах. Зрештою, головний момент мого переїзду – це саморозвиток», – говорить Антон Білоус.

   Нагадаємо, що Антон Білоус вісім років тому почав займатися у баскетбольній школі «Черкаських Мавп». За цей час він зумів виграти низку юнацьких нагород. Причому двічі Білоус здобував золото чемпіонату України серед юнаків 1995-го р.н. (у 2008-му та 2011-му роках). Окрім того, Білоус став першим вихованцем «Черкаських Мавп», який дебютував у Суперлізі. Сталося це у 2012-му. Роком раніше Антон взяв участь у кадетському чемпіонаті Європи. Цьогоріч атакуючий захисник потрапив до розширеного списку збірної України U-20. Партнерів по команді та баскетбольної школи, а також адміністрацію клубу Білоус називає ніяк по-іншому, як сім’я.

«Я дуже вдячний клубу. За час роботи у ньому я реально зріс як гравець та особистість. Зараз для мене це справжня сім’я. Очікувано ніхто мені не чинив супротиву у майбутньому переїзді в США, навпаки, зараз всіляко сприяють. Навіть якщо я поїду з Черкас, для мене це місто залишиться рідним. Цілком вірогідно, що сюди я повернуся уже після навчання. І, якщо мені запропонують, із задоволенням розпочну тут професійну кар’єру», – зазначив Білоус.   

Відтак найближчий сезон Білоус проведе у США під пильним наглядом великої кількості скаутів. Загалом у Preparatory School на Білоуса очікують близько 50-ти матчів.

Анкета:
Антон Білоус

рік народження: 1995
зріст: 195 см
позиція: атакуючий захисник
вихованець БК «Черкаські Мавпи»
досягнення: Чемпіон ВЮБЛ 2009, 2011 рр.
учасник кадетського ЧЄ у Чехії 2011 р.

Источник: mavpabasket.com

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.