вверх  обратно

Студенческая сборная Украины завершила выступление на турнире в Беларуси

18.07.2011

Кіпр - Україна 61:59 (18:23, 15:7, 14:21, 14:8)

Україна: Станіслав Тимофієнко 16, Максим Корнієнко 11, Ігор Зайцев 10, Руслан Отверченко 9.

Головний тренер студентської збірної Віталій Черній залишився задоволеним турніром і тим що його команда отримала необхідну міжнародну практику, адже далеко не всі гравці мали її достатньою мірою раніше. За 3 дні було зіграно 3 поєдинки, доля кожного з них вирішувалася на останніх секундах і нехай не завди вдалося її вирішити на свою користь, цей досвід є позитивним.

- Хлопці зустрічаючись із суперниками, які за віком і статусом старші від них, але не знітилися. Вже перша гра приготувала нам непросте випробування, ми грали проти йорданців - третьої команди Азії, на Універсіаді нам доведеться також зіграти з кількома азійськими командами, тож цей поєдинок був особливим. Ми поступалися, але вистояли і зламали хід гри.

- Ще складнішим був поєдинок проти білорусів, адже трибуни були заповнені і несамомито підтримували своїх, це також були незнайомі відчуття для багатьох наших хлопців.є Загалом тиск з боку трибун і команди суперників ми витримали. У вирішальний момент ми мали право на останню атаку і якщо в основний час нам вдалося перевести гру в овертайм, то вирвати перемогу в п`ятихвилинці ми не змогли, хоча вивели гравця під кільце.

- Подібна ситуація повторилася і в заключній грі проти Кіпру. Ми відставли у рахунку, але тактика фолу дала нам шанс на завершальну атаку, за різниці -2. Ми підготували триочкоу атаку, але кидок мети не досяг, для наших хлопців - це відмінний, хоча і дещо гіркий досвід. Вони вже відчули запах пороху міжнародних матчів, тиск трибун, Ми грали з трьома національними збірними і багато хто гадав, що ми теж виступаємо національною командою, а не студентською. Приємно було спілкуватися із колегами, яким зокрема дуже сподобалася наша передня ланка: Зайцев-Тимофієнко-Корнієнко-Тищенко. Ми намагалися не підлаштовуватися під суперників і грати у свій баскетбол, у Могильові ми зіткнулися із різними школами, різними стилями гри. Ми переважали суперників на щитах, намагалися грати у швидкий баскетбол, ми робили багато відривів, передач, такий стиль гри сподобався хлопцям, хоча покищо ми припускаємося чимало необов`язкових втрат, десь ми були не достатньо добре готові до гри проти зонного захисту, який нам запропонували кіпріоти, і добре що ми отримали цей урок, на найближчих зборах ми обов`зково приділимо більше уваги цьому компоненту. Я не схильний когось виділяти чи ганити після цього турніру, лише скажу, що робота триває і, можливо, у таборі збірної будуть зміни.

- Наступний збір у нас заплановоано на 22 липня на базі \"Святошин\" ми обов`язково переглянемо кількох кандидатів, склад збірної на Китай вирішить тренерська рада. Конкуренція за місце у складі є. Всі ми дуже сподіваємося на кілька товариських матчів з національною командою і, вірогідно, збірною Білорусі, яка теж буде на зборах у Києві.
ФБУ

Добавил: Pr1Me
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.