вверх  обратно

Максим Пархоменко: "Сейчас у меня есть собственные амбиции и я хочу что-то доказать"

18.07.2011

Повернення «Черкаських Мавп» у Суперлігу без перебільшення є знаковою подією. Нині клуб уклав угоду з одинадцятьма виконавцями. Дехто з них в цьому сезоні вперше виступатиме в елітному українському дивізіоні, поряд із цим в нинішньому ростері черкасців є особлива людина. Сторожило клубу – Максим Пархоменко – єдиний з нині підписаних баскетболістів клубу, хто чотири роки тому вже виступав у Суперлізі у помаранчево-чорній формі. Сьогодні ми зв’язалися з форвардом черкасців і задали кілька запитань щодо повернення його команди в еліту українського баскетболу.

– Максиме, вже за тиждень у тебе завершується відпустка, ти повернешся до тренувань. Із чим у тебе асоціюватиметься літо 2011-го, тобто, як ти провів свою відпустку?

– Здебільшого я був на своїй рідній землі, а це Токмацкий район Запорізької області. Чимало часу провожу зі своєю дівчиною, яка також звідти. З нею я їздив відпочивати до Криму. Загалом, відпустка доволі швидко пройшла, навіть за баскетболом не встиг засумувати (сміється). Але, навіть відпочиваючи, трохи тренувався, з м'ячем не працював, більше приділяв уваги фізичній підготовці.

– Ти – сторожило клубу, в якому виступатимеш вже п’ятий сезон. Як вважаєш, після повернення «Черкаських Мавп» у Суперлігу в місті може відбутися другий баскетбольний бум?
– Цього повернення в Суперлігу хотіли всі: вболівальники, гравці, керівництво і, на щастя, це таки відбулося. Зараз вже ми маємо доводити, що гідні цього статусу. Я вважаю, що, окрім повернення, багато що залежатиме від результату. Якщо нам вдасться налагодити власну гру і здобувати переважно перемоги, то зацікавлення вболівальників збільшиться в рази.

– Як ти сприйняв звістку про повернення в Суперлігу?
– Звісно, з радістю. Хоча я вже доволі давно в команді, але тоді в Суперлізі фактично не грав, а був присутнім. До «Мавп» я потрапив зі складу команди коледжу і абсолютно не мав досвіду. Зараз в мене є власні амбіції і я хочу щось довести. Але, навіть попри серйозний досвід виступів у Вищій лізі, не слід забувати, що Суперліга – це абсолютно інший рівень, це значно вищі швидкості, це інше мислення. Якщо у вишці десь можна було втратити на хвилину концентрацію і це особливо ні на що не впливало, то тут після такої хвилини ти вже не вийдеш на майданчик, а вся команда може поплатитися результатом.

– Володимир Холопов якось заявив, що хоче зробити команду не на сезон, а зберігати кістяк значно довше. Ти, напевне, як ніхто інший, позитивно до цього ставишся?
– Так. Я думаю, що це правильне рішення. Якщо зробити міцний фундамент команди з постійних гравців, то вона й грати має краще. По-перше, має бути якийсь командний дух, а по-друге, і зігратися можна краще.

mavpabasket.com

Добавил: Pr1Me
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.