вверх  обратно

Андрей Кальниченко: "Хочу играть в Черкассах"

13.05.2014

Для форварда «Черкаських Мавп» – Андрія Кальніченка – цей баскетбольний рік був незвичний. Йому довелося не лише видати один із кращих сезонів у своїй кар’єрі, а й зіграти відразу за дві команди. Після хорошого відрізку у складі помаранчево-чорних Кальніченко допоміг «Донецьку» у плей-офф Суперліги. «Тигри» завершили бронзову серію проти «Азовмаша» (0:3). Андрій повідав про матчі за нагороди та продовження кар’єри у Черкасах.

– Андрію, вітаємо тебе із завершенням непростого сезону. Наскільки ти задоволений ним?


– Я на початку сезону вже говорив в інтерв’ю нашому клубному сайту, що для мене найголовніше – це ігровий час і самореалізація, яку я хотів отримати у Черкасах. Якщо брати до уваги це, то сезон для мене склався якнайкраще. До мене повернулося відчуття драйву від гри, я набирав бажану кількість очок та підбирань і навіть відчув себе інколи у якості лідера. Це був чудовий сезон, однозначно один із кращих у моїй кар’єрі.

– На відміну від більшості гравців «Черкаських Мавп» ти з Чумаковим продовжив його і навіть зіграв з «Донецьком» у бронзовій серії. Над варіантом з орендою довго думав?

– Ні, я поговорив з моїм агентом про цю можливість і майже відразу прийняв рішення. Тим більше у мене уже був досвід оренди, ще в УБЛ на таких засадах я перебрався з Южного в Одесу. Інша справа, що адаптуватися під нову команду з новим стилем гри не так і просто. Для цього мені знадобилося 2-3 тижні, лише з плином часу почав себе почувати у «Донецьку» комфортно.

– Як вважаєш, чи були у «Донецька» шанси зачепитися за нагороди у цьому сезоні?


– Ми потрапили у бронзову серію, якраз у ній і були шанси. Але задля цього потрібно було перемагати в одному з перших матчів серії, нам цього не вдалося зробити. Було велике бажання взяти гру у Донецьку, але у самому матчі у нас багато що не вийшло. Ніби непогано розпочали у захисті, пропустили за першу половину лише 27 очок, але нічого не могли протиставити у нападі. До того ж «великі» «Азовмаша» провели дуже сильний матч, що призвело до сухої перемоги суперника. Відзначу і моральний тиск, пов'язаний з подіями у Південній та Східній Україні, тим більше, що нам потрібно було відіграти матчі серії в Маріуполі та Донецьку. Навряд чи за таких умов можна було думати лише про баскетбол.

– До речі, як дістався з Донецька до Одеси?


– О, це взагалі окрема історія, приїхав додому я вчора, але сама дорога забрала у мене важких 10 годин. Особливо непросто було вибратися з Донецької області. Я взагалі виїжджав об’їзними шляхами через Кривий Ріг та Дніпропетровськ, але все одно проїхав крізь купу блокпостів. Загалом, мене зупиняли п’ять разів, повністю оглядали автомобіль. Я намагаюся з розумінням ставитися до ситуації, але коли тебе зупиняють люди в масках з автоматами, спокійно себе почувати важко.

- Зараз ти в Одесі з сім’єю, але, я так розумію, відпустка у тебе ще не почалася?


– Так, удома я до 15-го травня, а після цього їду у Черкаси на невеличкий збір. Тренер підготував мені індивідуальну програму, за якою я займатимуся влітку.

– Свій наступний сезон ти бачиш в Черкасах?

– Безумовно, я гравець «Черкаських Мавп» і хочу грати в Черкасах, мені тут комфортно. Сподіваюся, у наступному сезоні у нас буде сильна команда, а з командним духом тут завжди було все впорядку.
 

Источник: mavpabasket.com

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.