вверх  обратно

Женская молодежная сборная - в четвертьфинале Чемпионата Европы

13.07.2011

Жіноча молодіжна збірна України вийшла до чвертьфіналу Чемпіонату Європи, обігравши в неймовірному за напругою матчі команду Литви з рахунком 71-68 (22-13, 13-20, 18-19, 18-16).

УКРАЇНА: Аліна Ягупова – 18 очок + 7 передач + 6 підбирань + 2 перехоплення, Ольга Мазніченко – 16 очок + 11 підбирань + 3 передачі, Олеся Малашенко – 13 очок + 13 підбирань + 3 передачі, Людмила Науменко – 8 очок + 9 підбирань, Олександра Чек – 6 очок + 2 підбирання + 2 блок-шоти, Христина Мацко – 4 очка + 4 підбирання + 3 перехоплення, Олена Чистякова – 3 очка + 3 підбирання + 2 передачі + 2 перехоплення, Олена Чигринова - 3 очка.

Щоб забезпечити собі участь у чвертьфіналі Чемпіонату Європи, не озираючись на результати двох інших матчів у групі Е, жіноча збірна України (U20) повинна була перемагати команду Литви. Й підопічні Євгена Філозофа одразу взялися за справу, повівши в середині стартової десятихвилинки 10-5. Невдовзі литовські баскетболістки скоротили відставання до мінімуму. Однак потужно проведені заключні хвилини чверті дозволили українкам, у складі яких уже звично вирізнялося не лише тріо лідерів, а й Людмила Науменко, вийти вперед – 22-13.

У другій чверті команда України, здавалося, зміцнила своє лідерство, повівши за чотири хвилини до великої перерви 33-20 після влучного триочкового кидка Олени Чистякової. Проте за час, що залишився, литовки здійснили вражаючий камбек, повторивши успіх нашої збірної в першій десятихвилинці та майже наздогнавши Україну – 35-33.

Протягом третьої чверті, незважаючи на всі спроби української команди збільшити розрив у рахунку, литовки, яких повела за собою Лаура Сварите, впевнено трималися на відстані кількох очок, а за чотири хвилини до кінця періоду навіть вийшли вперед 47-46. Українки здійснили ривок 7-0, однак суперниці знову скоротили відставання до мінімуму. На останніх секундах Аліна Ягупова спробувала поцілити кільце збірної Литви з-за дуги, але невдало. Невлучним виявився й кидок Лаури Сварите, тож на останню перерву команди пішли за рахунку 52-53 на користь України.

Заключна десятихвилинка минула в напруженій боротьбі. Більшу частину чверті лідирували литовські баскетболістки, однак відірватися на значну відстань їм не вдавалося, тож табло неодноразово фіксувало нічийний рахунок. І лише за дві хвилини до фінальної сирени Ольга Мазніченко, набравши п’ять очок поспіль, вивела українську збірну вперед – 69-66. Єдиною, хто не розгубився, у складі суперниць стала найкраща баскетболістка литовської команди в цьому матчі Лаура Сварите, яка спершу скоротила відставання своєї команди до мінімуму, а потім зупинила небезпечну атаку українок ціною фолу. Однак Олеся Малашенко з лінії штрафних не схибила – 71-68 на користь України менше, ніж за п’ять секунд до кінця. Тайм-аут не врятував команду Рамуне Кумпієне. Перехоплення Олени Чистякової та фол, яким її зупинила найкращий ребаундер турніру Моніка Грігалаускіте, фактично гарантували перемогу нашій збірній. Олена з лінії штрафних не влучила, проте це вже не мало жодного значення, адже майже одразу сирена зафіксувала переможний для української «молодіжки» рахунок 71-68.

ФБУ


Добавил: Pr1Me
21
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.