вверх  обратно

Завершился Региональный Кубок Лиги Монстров (XV Кубок Корочкина)

16.02.2014

Поздравляем команду "Хижаки" Глеваха с победой в этом турнире.

Второе место: "УДАР" Переяслав-Хмельницкий
Третье место: "Грин Тим" Ирпень

Кубок проходил в течении трех воскресений и в разных городах Киевской области: Украинке, Обухове, Ирпене, Переяславе-Хмельницком, а также в Киеве. Всего приняли участие 14 команд. Следующий Региональный Кубок Лиги Монстров (XVІ Кубок Корочкина) организаторы планируют проводить летом на двух новых современных баскетбольных площадках, расположенных в красивом месте на берегу Днепра в г. Украинка. Это сделает турнир еще более популярным, как для команд-участниц, так и для зрителей.
 
Подводя итоги юбилейного пятнадцатого Кубка хочется выразить от имени участников и  организаторов турнира благодарность за помощь в проведении Федерацию баскетбола г. Киева в лице почетного президента Колобова Юрия Владимировича.
 
Ссылка на видео о финале РКЛМ http://www.ex.ua/320200339061
Ссылка на статью  в местной газете http://dniprovskiy.info/freshnumber/dnipro.pdf
 

Переяславська команда «УДАР» – срібний призер Кубку Корочкіна

Минулої неділі, 9 лютого, в місті Українка (Київська область) пройшла фінальна частина ювілейного турніру з баскетболу. Уп’ятнадцяте найкращі команди Київської області боролися за регіональний Кубок Корочкіна. Урочисте відкриття відбулося в спортивному комплексі міста. Вітали учасників міський голова Українки Павло Козирєв, директор центру «Спорт для всіх» Тетяна Замятіна, Почесний громадянин міста Українки, ініціатор турніру Микола Корочкін. Вони привітали спортсменів з початком змагань, відзначили важливість проведення турніру для розвитку спорту на Київщині в цілому. Участь у змаганнях взяли чотири чоловічі баскетбольні  команди: «Хижаки» (Глеваха), «УДАР» (Переяслав-Хмельницький) та «Грін Тім» і «Лісовики» з Ірпеня.

В 1/2 фіналу команда «УДАР» здобула перемогу в поєдинку з ірпінськими «Лісовиками» з рахунком 79:63. В цьому матчі «ударівці» продемонстрували хорошу командну гру. В перших двох чвертях на майданчику ще точилася рівна боротьба, а в третій чверті переяславці вирвались уперед з різницею 9 очок. У заключній чверті «ударівці» розвинули успіх і заслужено перемогли з річницею в 16 очок. Зауважу, що ірпінці перший етап нинішнього чемпіонату Київської області з баскетболу завершили на другому місці, переяславці – четвертими, «Хижаки» з Глевахи – на першому місці.

Саме з «Хижаками» команда «УДАР» зустрілася у фінальному поєдинку. Суперники в першій чверті буквально приголомшили наших баскетболістів високим темпом і точністю кидків – 18:6. Проте переяславці незабаром відійшли від цього «нокдауну» і вже в другій чверті гра проходила на рівних. У складі «ударівців» у ці хвилини результативно грали Зубарчук та Євтєєв. У підсумку на велику перерву команди пішли за рахунку 30:16 на користь спортсменів з Глевахи.

У третій чверті «Хижакам» все ж вдалося організувати відрив. «Трюльники» від Пилипенка укупі з відмінною грою Гнатенка під обома щитами дозволили «Хижакам» збільшити різницю – 54:36.

У заключній чверті «ударівці» спробували зробити камбек. Після кидків Зубарчука та Костенка переяславці наблизилися до «Хижаків» на відстань в 9 очок, але в ключовий момент зустрічі «ударівець» не влучив з-під кільця. Судді зафіксували перемогу «Хижаків» – 61:48.

Тож наша команда посіла друге місце в цьому турнірі та отримала срібні медалі. Третє місце зайняла команда «Грін Тім».

Микола Корочкін (72 роки), пропагандист баскетболу, розвитку спорту та активного дозвілля, зазначив: «Турнір виник, як життєва необхідність, у часи, коли ні на якому рівні взагалі не проводилися змагання. Перші думки про проведення подібного турніру були висловлені Владиславом Нестеренком, Григорієм Борщівським. Ідея сподобалася всім і була підтримана командою Українки. Це було рішення однодумців, яке втілилося в змагання трьох команд. Потім до нас приєдналися команди району, області і міста Києва. Зростала кількість команд, посилювалися їхні склади. Зараз це захід високого рівня, що вимагає солідного фінансування. На нас звернула увагу Федерація баскетболу міста Києва. Її почесний президент Юрій Колобов, до речі, досі у відмінній спортивній формі, чудовий баскетболіст, організаційно та матеріально підтримує розвиток баскетболу та спорту в Україні. Саме тому вже другий рік поспіль наш турнір проходить під патронатом федерації баскетболу міста Києва. Мої вітання переяславській команді, яка прогресує на очах: у минулому році «ударівці» вибули з турніру ще до фінальної частини, в цьому році їхній успіх закономірний».

Головний суддя змагань Микола Корочкін вручив переможцям кубки і дипломи. Честь міста Переяслава відстоювали Андрій Біліченко, Олександр Година, Олександр Євтушенко, Андрій Зубарчук, Дмитро Євтєєв, Олександр Костенко, Микола Лукяненко, Олексій Макаренко, Максим Мулик, Олег Сушко.

– Наша команда сьогодні показала гідну гру, вболівальники Українки активно підтримували нас, – говорить тренер команди Сергій Сембрат. – Наша команда перспективна, є всі підстави очікувати досягнень у майбутньому. 16 лютого розпочинаються матчі плей-офф чемпіонату Київської області, перший матч ми проведемо в баскетбольному залі нашого університету з командою міста Бровари.

Нагадаємо, Переяслав-Хмельницький міський осередок партії «УДАР» взяв під свій патронат місцеву баскетбольну команду, якій три роки поспіль надає фінансову підтримку для виступів в чемпіонаті Київської області серед аматорських команд.
Більше світлин дивіться на нашому сайті visnik-press.com.ua від 10 лютого.

Сергій Мевша

Добавил: prozhogin
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.