вверх  обратно

Евгений Мурзин: "Мы провели хорошие два круга регулярного чемпионата"

7.01.2011

 - Які враження залишила перемога над лідером чемпіонату?
- Хлопці вийшли з дуже хорошим настроєм на гру. Я вже казав, що проти сильного суперника вони не потребують мотивації. Вони вийшли й билися, показавши досить-таки хороший баскетбол. Сьогодні знову була командна гра: 21 результативна передача, билися на підбиранні, колективно грали в захисті. До того ж, впоралися з лідерами суперника, маю на увазі Вілсона та Кіса. Та й великі не особливо набрали очок багато. Тому сьогодні була хороша гра, за винятком останніх п'яти хвилин.

- Ви можете знайти пояснення того, що відбувалося з командою в останні п’ять хвилин гри?

- Десь 35 хвилин гри нам дуже багато що вдавалося в цій грі. Але останні п'ять хвилин, як і в попередньому матчі, перетворилися у щось немислиме. Мені важко знайти пояснення тому, що досвідчені гравці припускаються помилок у найпростіших ситуаціях. Якщо ми з «Хіміком» останні 5 хвилин зіграли 7:16, то в цій грі ми побили власний «рекорд», програвши 7:23. У цей час не було ні захисту, ні нападу, ні нормального введення м'яча в гру, не кажучи вже про реалізацію штрафних. Ми промазали 16-ть штрафних – це дуже погано. І ось ці п'ять хвилин перекреслюють всю нашу працю, яку ми зробили за 35 хвилин гри.

- Такий низький відсоток виконання штрафних кидків пов'язаний із психологією?

- Я переконаний, що саме так воно і є. Ульянко забив 7-8 фолів у грі проти «Хіміка», а через день він забив 1-8 з «Будівельником» – це означає, що він втратив у майстерності? Той самий Кривич, який на останніх секундах вирішив гру з «Хіміком», забивши два штрафних, у грі проти киян змазав два штрафних. Зрозуміло, що це чиста психологія.

- Євгене Вікторовичу, для Вас особисто перемога над «Будівельником», в якому Ви працювали як тренер досить тривалий період, була принциповою?
- Відверто кажучи, на цю гру я налаштовувався, як і на будь-яку іншу. Я вже пережив цей етап. До того ж, уже досить довго не працюю в «Будівельнику», тому не сказав би, що ця перемога була дуже важливою для мене.

- На даний момент половину турнірного шляху вже пройдено. Чи могли б Ви підвести певні підсумки виступів «Говерли» за цей період?

- Я думаю, що ми провели хороші два кола регулярного чемпіонату. Гадаю і нам, і вболівальникам клубу, і місту Івано-Франківськ є чим пишатися. Але попереду ще 24 гри. Тож будемо шукати нові шляхи для того, щоби гідно виступати й надалі.

- В неділю розпочинається третє коло чемпіонату. До Івано-Франківська завітає принциповий географічний суперник – львівська «Галичина». Як будете налаштовувати команду на дербі?
- Я переживаю тільки за одне – щоби перемога над «Будівельником» не розслабила гравців. Відтак, хотів би, щоб вони професійно поставилися до цього виграшу. За ці кілька днів потрібно налаштувати команду на цю важливу гру. Будемо тренуватися навіть 7-го січня, хоч це і не прийнято, але ми посилено готуємося до гри з «Галичиною».

БК "Говерла"

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.