вверх  обратно

Символическая пятерка декабря Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

3.01.2011
Грудень, протягом якого команди-учасниці чемпіонату Суперліги подарували багато цікавих матчів, добіг кінця, тож офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку місяця.
Захисники
Вільям Кіс («Будівельник») – 7 матчів, 10.7 очка + 4.1 передачі + 1.9 підбирання + 0.9 перехоплення = 13.3 РЕ.
«Будівельник», змагаючись на два фронти, потужно провів грудень, здобувши шість перемог у семи матчах чемпіонату Суперліги, серед яких, безумовно, варто виокремити принципові протистояння із «Кривбасбаскетом» і «Донецьком». І саме вони стали кращими для захисника «будівельників» Біллі Кіса, який у грі проти криворізької команди набрав 14 очок і віддав 9 передач партнерам, встановивши особистий рекорд сезону. В Маріуполі, де підопічні Хосе Беррокаля вдруге в сезоні завдали донецьким «тиграм» поразки, Кіс узагалі став кращим гравцем матчу у складі обох команд (20 очок + 4 передачі + 3 підбирання = 19 РЕ). Не вражаючи яскравою індивідуальною статистикою, американець, тим не менше, залишається одним із найважливіших гравців у командному механізмі, який Хосе Беррокаль створив у Києві. Відзначимо й те, що у грудні Кіс доволі відчутно покращив відсоток реалізації триочкових і штрафних кидків. Останній показник узагалі дорівнює 100% (14/14 в семи матчах).
Стівен Бьортт («Дніпро») – 9 матчів, 25.1 очка + 4.6 передачі + 3 підбирання + 0.7 перехоплення = 18.9 РЕ.
Протягом грудня «Дніпро» провів дев’ять матчів, здобувши п’ять перемог. Серед них варто виокремити тріумф над «Донецьком» і переможну серію у трьох поспіль матчах із «Ферро-ЗНТУ», «ДніпроАзотом» і «ОДЕСОЮ». Крім того, на виїзді було обіграно «Київ», а у Кривому Розі підопічні Дениса Журавльова поступилися на останніх секундах із різницею в одне очко. І в кожній перемозі своєї команди вирішальну роль, як завжди, відігравав Стівен Бьортт. Особливо яскраво американський захисник провів поєдинки із «Кривбасбаскетом» (21 очко + 9 передач + 3 підбирання), «Ферро-ЗНТУ» (28 очок + 5 передач + 3 підбирання) та «ОДЕСОЮ» (38 очок + 4 підбирання). Відзначимо й те, що лише у двох матчах із дев’яти результативність лідера дніпрян падала нижче 20-ти очок. Не дивно, що Стівен із показником 23.6 очка в середньому за гру зміцнив своє лідерство в рейтингу кращих бомбардирів Суперліги, випереджаючи найближчого переслідувача Крістіана Бернса майже на п’ять пунктів. Крім того, Бьортт перебуває у п’ятірці найефективніших гравців (17.8 РЕ) і кращих «асистентів» чемпіонату (4.5 передачі).
Форварди
Олексій Онуфрієв («Миколаїв») – 4 матчі, 16.8 очка + 6 підбирань + 2.3 блок-шота + 1 передача + 0.8 перехоплення = 21.5 РЕ.
Олексій Онуфрієв на високому рівні провів грудень, взявши участь у чотирьох поєдинках своєї команди та пропустивши через застуду п’яту, останню для «корабелів» гру у 2010 році, що відбулася в Івано-Франківську. В кожній із чотирьох ігор проти «Кривбасбаскету», «Києва», «Будівельника» та «Політехніки-Галичини» капітан МБК був найефективнішим гравцем своєї команди, демонструючи при цьому справжній бійцівський характер. Чого лише варті його 5 блок-шотів (особистий рекорд у нинішньому сезоні) в матчі із криворіжцями чи 16 очок і 9 підбирань у грі з «Києвом». А найкращим у сезоні для форварда став поєдинок проти «Політехніки-Галичини», в якому він, граючи з температурою, реалізував 8 із 9-ти кидків з гри (з них – 6/7 триочкових) і записав на свій рахунок 27 балів рейтингу ефективності. Невипадково, саме Олексія Онуфрієва наставник «Миколаєва» Олексій Берестнєв назвав справжнім лідером своєї команди.
Кріс Оуенс («Азовмаш») – 7 матчів, 15.6 очка + 6.1 підбирання + 2.1 передачі + 1 перехоплення = 17.9 РЕ.
Протягом грудня Кріс Оуенс узяв участь у семи матчах «Азовмашу», в яких маріупольська команда здобула чотири перемоги: над «Дніпром», «Хіміком», «Будівельником» і «Києвом». І саме важкий форвард став одним із кращих у складі «левів». Втім, особливо Оуенсу вдався програний матч із «Донецьком», в якому він записав на свій рахунок дабл-дабл (19 очок + 12 підбирань) і встановив персональний рекорд сезону за кількістю балів рейтингу ефективності в одній грі – 30 РЕ. На високому рівні були проведені й ігри проти «Хіміка» (18 очок + 10 підбирань + 5 передач), а також обох столичних колективів. Зокрема, в поєдинку з «Києвом» американець набрав 23 очка, покращивши ще одне особисте досягнення нинішнього сезону.
Центровий
Майкл Фрейзер («ДніпроАзот») – 6 матчів, 13.5 очка + 11.3 підбирання + 0.8 блок-шота + 0.7 передачі = 17.7 РЕ.
Чотири перемоги, які «ДніпроАзот» здобув протягом грудня в шести матчах за участю Майкла Фрейзера засвідчили, що він став ключовим придбанням клубу. Саме його гра багато в чому дозволила дніпродзержинцям здолати «Хімік», «Київ», «ОДЕСУ» та «Кривбасбаскет», адже з появою потужного канадця команда нарешті забезпечила собі домінування під кошиками, на що так довго чекав тренер Ігор Чигринов. У трьох із шести матчів Фрейзер записав на свій рахунок дабл-дабл, ще у двох був близьким до цього, зупинившись на відстані одного підбирання. Особливо Майклу вдалася гра у Кривому Розі, де він не лише відзначився 27 очками, а й встановив новий рекорд сезону за кількістю підбирань в одному матчі, зібравши 17 відскоків (рекорд минулого сезону – 20 підбирань – також належить Фрейзеру, і, що цікаво, підкорився він канадському «бігмену», тоді – гравцю «Говерли», якраз у матчі з його нинішньою командою) та записавши на свій рахунок 35 балів рейтингу ефективності.
Крім того, варто відзначити наступних гравців:
Кертіс Мілледж («Хімік») – 6 матчів, 18.7 очка + 4 передачі + 2.7 підбирання + 1.7 перехоплення = 17.5 РЕ.
Денем Браун («Дніпро») – 9 матчів, 13.7 очка + 6.9 підбирання + 3.1 передачі + 2.3 перехоплення = 19.2 РЕ.
Маріо Остін («Дніпро») – 12.7 очка + 6.8 підбирання + 1.9 передачі + 0.8 перехоплення = 15.3 РЕ.
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.